Patrícia Macià ha indicat que si el PP demana la seua dimissió és perquè està realitzant una bona gestió

La portaveu socialista espera que Ciutadans aprove els pressupost del 2019 o almenys s'abstinga, de votar en contra significa que seguiria la mateixa línia que porten els populars

El Partit Popular d’Elx demanava la dimissió de l’edil d’Educació, Patrícia Macià en la sessió plenària d’aquest dilluns. Els motius que al·legava el president del PP, Pablo Ruz, els barracons, el Pla Edificant i la nul·la inversió del Consell als centres escolars de la ciutat il·licitana i la façana de l’institut de Torrellano. Ciutadans es va sumar a aquestes crítiques després de conéixer que l’equip de govern deixaria pel 2019 les anualitats del pla Edificant amb el qual el Consell finançarà les obres de deu centres escolars. Ruz va demanar una moció d’urgència amb la dimissió de l’edil d’Educació i Cultura per incompliments de compromisos, malgrat demanar el cap de Patrícia Macià només va comptar amb el suport d’il·licitans per Elx, sent rebutjada la seua proposta.

La portaveu socialista ha demanat als grups de l’oposició més suport per a activitats culturals i ha expressat que quan se sol·licita diners a través d’una modificació pressupostària és alguna cosa lògic i normal en tots els ajuntaments, disposar d’uns diners, que no es va poder executar en altres partides i en el cas que no es gasten, aniran als bancs. “Per què cultura ha de ser l’aneguet lleig sempre d’aquest ajuntament, tan dolent és invertir en cultura o l’oposició prefereix que aquests diners vaja als bancs?, doncs jo preferisc que vaja a cultura”, matisava Macià.
L’edil de Cultura ha realitzat un exercici de repàs de la gestió del seu departament, explicant que durant un any hi ha hagut una gran quantitat d’actes culturals, no solament els generats per la regidoria de Cultura, sinó també, els que genera el teixit associatiu cultural, el festiu i el sociosanitari de la ciutat il·licitana. Unes sales culturals que s’han usat per part dels col·lectius socials amb les quals la regidoria de Cultura ha pagat a les hostesses, la llum, al tècnic d’il·luminació, al de so, uns diners que ha rondat entre els 400 i 500 euros en cada acte. L’edil d’Educació i Cultura no entén l’oposició que realitza Ciutadans i tampoc la del Partit Popular, pel qual, Pablo Ruz va ser coordinador de Cultura en l’etapa de govern anterior i sap com és la cultura d’Elx, “una cultura molt viva, que té molts fronts, té moltes sales i té molt teixit viu” ha assenyalat Macià. Per aquest motiu a demanada reflexió, perquè no es veja la cultura com alguna cosa negatiu sinó més aviat com a positiu.
Quant a la dimissió que va demanar Ruz aquest dilluns, Macià ha comentat que el president dels populars il·licitans està en campanya política des de fa temps, i aquestes ànsies de poder li ha portat a competir una imprudència i aquestes presses per voler ser alcalde li porta a mentir, dient que l’equip de govern ha incomplit els terminis. Patrícia Macià espera que els pressupost de 2019 s’aproven, per aquest motiu, s’han assegut amb totes les formacions polítiques, també amb la de Ciutadans que espera que voten a favor o s’abstinga, en cas contrari, creu que seguiria la mateixa línia que el PP. “Nosaltres sempre hem agraït el suport de Ciutadans per treure els pressupostos i altres temes importants en diferents plens, i jo crec, que Ciutadans al final farà un exercici de reflexió i veurà que serà un bon pressupost per a la ciutat, per descomptat presentassen mesures -entenc jo-, com sempre ho han fet, i si són bones per a la ciutat les acceptarem”, ha destacat Macià. Finalment, hi ha assenyalat que si Pablo Ruz demana la seua dimissió és perquè ho està fent bé, en cas contrari, una felicitació del PP significaria que està realitzant una política de dretes.

: Valencià