24.9 C
Valencia

Paz Carceller: “Tinc moltes ganes de treballar i de millorar les coses que estan passant a Puçol”

El PP ha recuperat l'alcaldia de Puçol en un temps complicat per al partit i l'ha fet sent liderat per Paz Carceller. Entrevistem la nova alcaldessa d'esta localitat de l'Horta Nord, qui ens explica com va viure la passada legislatura, com afronta estos quatre anys que vénen i com va ser la situació que va viure en ser proposada com a diputada provincial.

- Publicitat -AVL

Com es definiria?

Com una persona molt perseverant, treballadora i amb les coses clares, però que admet també altres punts de vista. M’agrada posar-me en el lloc dels altres.

- Advertisement -

El PP ha recuperat l’alcaldia de Puçol en un moment complicat per al partit. Com s’ha rebut esta victòria?

Molt bé, les victòries sempre es reben bé. La situació general del partit no era el que tots esperàvem, per això potser s’ha rebut amb més il·lusió encara.

Quan jo vaig com a número u de la llista és perquè el partit pensa que sóc la millor per a encapçalar-la i perquè confien que així es pot guanyar

Foto: Javier Zapata

Esperava convertir-se en alcaldessa la primera vegada que encapçalava la llista del PP a Puçol?

Sí, perquè en cas contrari no m’hauria presentat. Eixa era la meta, però no ha sigut una cosa d’arribar i moldre, jo ja tinc experiència, porte temps en política i he sigut primera tinent d’alcalde, regidora, portaveu de l’oposició… Tot ha tingut un camí que ha desembocat en això. Quan jo vaig com a número u de la llista és perquè el partit pensa que sóc la millor per a encapçalar-la i perquè confien que així es pot guanyar.

Com afronta esta legislatura que acaba de començar?

Amb molta il·lusió. Tinc moltes ganes de treballar i de millorar les coses que estan passant a Puçol.

Hi ha molta gent molt exigent que t’exigeix que faces en un mes el que no s’ha fet en quatre anys

Porta un programa electoral bastant complet, però una vegada s’ha assegut en el despatx, quina pensa que és la mesura més urgent que cal dur a terme?

No hi ha una mesura concreta, hi ha moltes. A mi en l’anterior legislatura em preocupava molt la situació de deixadesa general que hi havia al poble, per exemple en temes de neteja i manteniment de jardins o en temes molt bàsics que són el dia a dia dels ciutadans i sabem que al final són els que veuen. La imatge de Puçol es ressentia. Ara estem intentant millorar això, encara que hi ha gent molt exigent que t’exigeix que faces en un mes el que no s’ha fet en quatre anys. Jo demane paciència, estem treballant en això i crec que ja s’ha començat a notar certa millora.

Foto: Javier Zapata

Què li fa falta a Puçol i els seus ciutadans?

Algú que es preocupe pel poble i els seus veïns.

L’anterior legislatura va tindre una alternança d’alcaldies, va estar dos anys Enric Esteve (Compromís) i dos anys Lola Sánchez (PSPV). Què és el que més el va sorprendre quan va arribar a l’alcaldia? S’ho va trobar tot tal com ho esperava?

El que intuíem des de fora i posàvem de manifest basat en el que véiem en els plens o en el moment final de legislatura quan van trencar ha sigut la tònica general de tota la legislatura. El que ens hem trobat ha sigut molts departaments potes per a a dalt perquè no hi ha hagut una gestió, s’han entretingut en altres coses.

Eixos dos partits -compromís i psoe- només es preocupaven de qui eixia més a la foto deixant a un costat la gestió

Com va viure la legislatura passada des de l’oposició?

Va ser dura. Al final semblava que jo era el Govern i ells l’oposició quan era el revés. Tots els plens van ser molt ‘cañeros‘ i jo era el blanc tant del PSOE com de Compromís perquè era l’única que en eixe moment els estava plantant cara i fent oposició. Jo també vaig fer una oposició dura i contundent, però crec que la gent va entendre el missatge que jo volia transmetre i era que eixos dos partits només es preocupaven de qui eixia més a la foto deixant a un costat la gestió perquè estaven més preocupats en els interessos partidistes i estaven creant una situació complicada. Crec que al final es va demostrar que així era.

Foto: Javier Zapata

El PP la va proposar com a diputada provincial pel partit judicial de Sagunt, però finalment, després d’una votació, és l’alcalde de Benevites qui ocupa eixe càrrec. S’assega traïda o decebuda?

No perquè això era un tema purament de números. El diputat del partit judicial de Sagunt engloba més comarques a part d’una part de l’Horta Nord, també engloba el Camp de Morvedre complet i dos pobles del Camp de Túria, que són Serra i Bétera. Camp de Morvedre sumava més per regidors perquè són pobles xicotets on ho han tingut més fàcil per a traure més majories perquè allí no s’ha valorat tant la política, sinó les persones. Era un tema numèric. Els regidors de Camp de Morvedre entenien que el diputat ja havia sigut durant diverses legislatures de l’Horta Nord. Així i tot, no em van agradar la formes en les quals van dur a terme això perquè ha obert una bretxa en el partit importantíssima que pot donar motiu a moltes complicacions posteriors perquè queden quatre anys i això ha sigut l’inici. No em va agradar l’actitud d’un grup de persones que movia això, però jo amb el partit no estic decebuda per a res. A mi em proposa la gestora amb el suport de la presidenta.

Quina és la seua opinió sobre que el seu partit no tinga ni una dona en la Diputació de València?

Em fa molta pena.

A mi m’agrada fiscalitzar en la seua justa mesura, valorar el treball de la gent i posar les coses damunt de la taula amb claredat

Com valora este primer mes i mig en l’alcaldia?

Ho valore molt positivament perquè s’han fet ja coses i s’han pres mesures, però les coses s’han d’anar fent a poc a poc, no és arribar i assaltar tots els departaments. A mi m’agrada fiscalitzar en la seua justa mesura, valorar el treball de la gent i posar les coses damunt de la taula amb claredat. Hem treballat ja, faig més hores ací que un rellotge, però treballe a gust i quan fas les coses a gust es nota.

Foto: Javier Zapata

Ha format Govern amb altres formacions: Ciudadanos, Vox i el Partit de les Urbanitzacions. Com creu serà la convivència durant la legislatura entre tots els partits?

Bona, pot ser que sorgisquen alguns frecs o problemes, però és vital asseure’s a parlar, posar els problemes sobre la taula i resoldre dubtes. Jo cada setmana convoque una reunió amb tots els regidors, sense excloure a ningú, i allí es plantegen totes les qüestions.

Es veu ocupant algun càrrec en un futur a nivell autonòmic?

El meu interés en este moment és Puçol.

Hi ha veus que estan començant a reclamar determinats canvis en el PP tant a nivell autonòmic com provincial, pensa que cal realitzar eixos canvis i convocar un congrés?

Crec que cal fer canvis, però no cal tindre pressa. A mi els canvis m’agrada fer-los amb claredat i transparència, no vull canvis per la porta posterior o perquè hi ha imposicions d’uns i d’uns altres. La presidenta ha de tindre total llibertat per a gestionar els canvis com es considere oportú. Estic segura que Isabel Bonig farà el millor per al partit i que convocarà el congrés quan el crega convenient.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,986FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detecten nous contagis de coronavirus a Morella

Morella ha enregistrat un creixement dels casos de COVID-19 en els últims dies a causa d'un brot de caràcter social.

Alcoi tindrà un dispositiu de seguretat coordinat durant el Mig Any del coronavirus

A banda de la presència de les forces de seguretat, el Consistori recorda la importància vital de la responsabilitat individual.

Benitatxell activa un protocol especial en el cementeri per a Tot sants

L'entrada es realitzarà pel cementeri vell, l'eixida per la part nova i les persones amb mobilitat reduïda podran accedir per l'entrada del pàrquing.

Condemnat a 21 anys i mig de presó per matar a bastonades a un conegut a Albaida

Va portar a la víctima fins a un garatge mitjançant enganys i, després d'assassinar-la, li va robar el cotxe, diners i dos targetes de crèdit.

Fiscalia interna al menor de 15 anys acusat de participar en la violació grupal a una xiqueta a Gandia

La Fiscalia ha internat al menor acusat, junt a dos joves més, de participar en la violació grupal a una xiqueta en el municipi de la Safor.
- Advertisement -

: Valencià