Declaren que “el pazo de Meirás” és propietat de l’Estat i ordenen a la família Franco la seua devolució

La jutge Marta Canales dictamina en la sentència de 400 pàgines que la compravenda en 1941 d'esta residència va ser "una simulació", per la qual cosa ha de ser anul·lada.

El Jutjat de Primera Instància número 1 de la Corunya ha decidit declarar “el pazo de Meirás” de propietat pública, per la qual cosa exigeix a la família de Francisco Franco que retorne a l’Estat la residència estiuenca del dictador. La decisió encara es pot recórrer en instàncies superiors.

La jutge Marta Canales dictamina en la sentència de 400 pàgines que la compravenda en 1941 d’esta residència va ser “una simulació”, per la qual cosa ha de ser anul·lada.

L’històric judici sobre “el pazo de Meirás”, el primer procés d’esta índole en els quasi 45 anys transcorreguts des de la seua mort, va quedar vist per a sentència després de quatre jornades de vista oral al juliol. En l’última, l’advocat de la família Franco va defensar que la propietat li va ser entregada a l’autòcrata “a títol personal”, com ho mostraria el fet que des de 1975 deixara de ser una residència oficial.

ValenciàEspañol