16.7 C
Valencia

La Generalitat ja no farà PCR als nous ingressos en residències

Les persones que vulguen entrar a una residència hauràn de guardar quarantena, una mesura que la patronal considera "arriscada".

- Publicitat -AVL

Igualtat ha dictat una resolució en plena segona onada de contagis per la covid-19 on ja no serà obligatori practicar la prova PCR als nous ingressos a les residències de persones majors dependents. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit que, en el seu lloc, el que hauran de fer els nous interns d’aquests centres assistencials és guardar una quarantena preventiva durant catorze dies. Si finalment es realitza la prova PCR als deu dies de començar l’aïllament i el resultat del test és negatiu, es podrà alçar la quarantena.

La resolució que se va dictar ahir actualitza el pla d’actuació en les residències de persones majors, centres de dia i els CEAM/CIM, en el context actual de la crisi sanitària pel coronavirus, i que segueixen en fase 3. El document assenyala que en aquesta fase es permeten els reingressos de les persones que durant la pandèmia van sol·licitar l’alta voluntària amb reserva de plaça.

Els centres, obligats a tindre “zones d’aïllament”

Per a poder fer-ho, amb caràcter general, s’estableix que el centre haurà de disposar de places per a aïllament, que haurà de fer preventivament durant catorze dies la persona resident que sol·licite el reingrés, i sempre que no presente símptomes compatibles amb la Covid-19. Si es realitza una PCR als 10 dies d’iniciar l’aïllament i el resultat és negatiu, es podrà alçar la quarantena. El reingrés es farà en una habitació individual amb bany d’ús exclusiu, en la qual estarà durant aquest període.

Des del departament encapçalat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, justiquen el canvi de criteri en el fet que ara mateix les residències de majors tenen capacitat per a realitzar aquests aïllaments preventius. Una mesura que també hauran de seguir els interns que després de rebre una alta hospitalària o domiciliària decidisquen tornar als geriàtrics.

La patronal qualifica la mesura com “arriscada”

Però des d’Aerte, la patronal que gestiona les residències, critiquen el canvi de criteri de la Generalitat i avisen que eliminar la “necessitat” de fer PCR en els ingressos o reingressos els sembla una mesura “molt arriscada”. Asseguren que cal tindre en compte el perill que suposen els possibles casos asimptomàtics, i per això demanen la realització de proves PCR periòdiques. “Em preocupa perquè pot significar que entre gent asimptomàtica, i malgrat l’aïllament, es pot posar en risc les persones”, ha dit el president d’Aerte, José María Toro.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a Càlig

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 7 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus al Poble Nou de Benitatxell

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Onda dispara els índex de contagis: 2 brots amb 27 casos

Es tracten de dos brots nombrosos que disparen la taxa de contagis de la localitat i converteix la localitat en un "punt calent" de covid-19.

438 contagiats més i 5 morts per cotonavirus des del dissabte

El nombre de persones ingressades per coronavirus es redueix un 8% en una setmana i els pacients en UCI un 6%
- Advertisement -

: Valencià