Els veïns de la Vall d’Uixó decidiran si és peatonalitza la plaça del Centre del municipi

El projecte es presentarà demà i fins al 8 de gener de 2018 es podran realitzar suggeriments per a enriquir i millorar l'esborrany inicial.

AVL

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presentarà avui, la proposta inicial del projecte de peatonalització parcial de la plaça del Centre. Per a açò instal·larà un estand informatiu de 10.00 a 13.00 hores, en el qual es podran veure les imatges digitals i també dipositar propostes de millora en una bústia.

Aquest serà el punt de partida d’un procés de participació en el qual, fins al 8 de gener de 2018, es podran realitzar suggeriments “per a enriquir i millorar l’esborrany”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños. Les aportacions es podran realitzar en l’àmbit individual o en nom d’una associació en la Regidoria d’Urbanisme o per internet.

Baños ha destacat que “apostem per escoltar a les persones, perquè volem que siga una iniciativa de tota la ciutat”. Així, una vegada finalitze aquest període de recollida de suggeriments i propostes els tècnics municipals acabaran de redactar el projecte i es licitaran les obres, que suposaran una inversió de més de 150.000 euros.

La peatonalització parcial de la plaça del Centre va en la línia iniciada aquesta legislatura de “construir una ciutat per a les persones, amb espais concrets, que prioritzen al vianant per davant del cotxe”. L’alcaldessa ha assenyalat que “peatonalitzar dóna vida a les ciutats, perquè el pas de gent fomenta el comerç i la restauració” i, per tant, “impulsa l’economia local”.

En aquest sentit, en aquesta zona existeixen actualment “diversos locals buits”, que amb aquesta actuació “revitalitzarem”. Aquestes mesures ja s’estan implantant en ciutats grans com Madrid o València, que també van a peatonalitzar parcialment la Gran Via i la plaça de l’Ajuntament, respectivament.

La Unió Europea “ja camina fins a polítiques de reducció de la contaminació i de sostenibilitat”. I l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat, amb el suport de tots els partits polítics, a la UE un pla estratègic per a optar a rebre 10 milions d’euros “per a seguir fent una ciutat adaptada al segle XXI, d’oportunitats i oberta al turisme”. Aquest projecte inclou la recuperació d’espais públics per a les persones.

L’alcaldessa ha posat l’accent que “hem d’aprofitar els 200.000 turistes que vénen als Coves de Sant Josep i oferir-los zones on gaudir del nostre patrimoni”.

- Advertisement -
CatalanSpanish