Lliurament al Museu de Prehistòria de València una peça arqueològica oposada en la localitat de Riba-roja de Túria

L'Equip de Policia Judicial de Riba-roja de Túria de la Guàrdia Civil va comunicar la troballa d'una peça arqueològica i d'altres dues tallades a mà.

L’Equip de Policia Judicial de Riba-roja de Túria de la Guàrdia Civil de València, va fer lliurament en el Servei d’Investigacions Prehistòriques del Museu de Prehistòria de València, dependent de la diputació de València, d’una peça arqueològica trobada en la rodalia de la localitat de Riba-roja de Túria.

Es tracta de la part superior d’un cap femení humà coronada, tallada en material ceràmic.

Després d’una primera valoració per part de la tècnica en Patrimoni de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i de la directora del Museu de Prehistòria de València, la peça seria d’origen visigot, molt possiblement de l’assentament de València la Vella.

Actualment experts en la matèria del Museu de Prehistòria de València, estan fent treballs amb la peça per a determinar la tipologia, procedència, utilitat i originalitat, per a considerar la seua inclusió en el Patrimoni Històric Espanyol.

La troballa dela peça obri la via de realitzar accions complementàries, com a estudi amb metodologia arqueològica del lloc, el qual proporcionarà molt possiblement noves dades sobre l’entorn social i de les condicions principals de vida que es donaven en l’època.

També en el marc de la protecció i defensa del Patrimoni Històric Espanyol, l’Equip de Policia Judicial de Riba-roja de Túria va comunicar la troballa de dues peces tallades a mà que formarien possiblement part d’una columna d’una edificació del jaciment de València la Vella. El departament responsable de Patrimoni de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria es va fer càrrec del seu trasllat i depòsit a un lloc adequat per al seu estudi.

çCatalanSpanish