20.9 C
Valencia

Els pediatres de Castelló estan al límit en haver d’exercir les funcions de rastrejadors de positius als col·legis

CSIF adverteix que s'està saturant als pediatres amb la tasca del rastreig de positius en xiquets.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El sindicat CSIF alerta de la saturació que pateixen els mèdics pediatres de Castelló “per haver d’assumir labors de rastreig que no són de la seua competència”, motiu pel qual ha presentat un escrit de reclamació davant l’adreça de l’àrea sanitària.

La Central Sindical planteja així la queixa dels especialistes, que a l’escassetat de plantilla i la sobrecàrrega de les consultes, sumen ara les conseqüències de l’incompliment de protocols sanitaris per part del Departament de Salut de Castelló.

- Publicitat -

CSIF explica que les instruccions de l’administració sanitària per a la Gestió de casos COVID19 en els Centres Educatius d’Ensenyaments no Universitaris de la CV per al Curs 2020-2021 indiquen que “la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Centre de Salut Pública realitzarà l’enquesta epidemiològica i establirà les mesures preventives oportunes i completarà l’estudi de contactes estrets en l’entorn educatiu”. No obstant això, el sindicat denuncia que “Salut Pública no està fent estes tasques atribuïdes en el protocol i la Direcció del Departament de Salut les ha derivades als pediatres d’Atenció Primària”, la qual cosa qualifica d’inassumible en l’actual escenari de col·lapse de la medicina Familiar i Comunitària.

Per al sindicat, per a esta tasca seria necessari un important reforç de personal i aclareixen, no obstant això, que “és tasca més pròpia de rastrejadors que de pediatres” pel que es pregunta “on estan els 1.000 rastrejadors que la conselleria de Sanitat va dir contractar al maig i dels quals 150 vindrien a la província de Castelló”. “En els centres de salut, per descomptat, no estan” sentencia CSIF.

- Publicitat -

La Central Sindical insta a Sanitat a prendre les mesures oportunes, amb caràcter urgent, perquè es complisquen els protocols que elabora la mateixa conselleria i que els seguiments de contactes en l’entronitze educatiu no s’assigne, en cap cas, a uns pediatres que estan sotmesos ja a una enorme pressió assistencial.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.
- Advertisement -

: Valencià