Els pediatres de Castelló denuncien que han de fer de rastrejadors dels brots escolars

El sindicat CSIF ha recollit signatures de tots els professionals on confirmen el malestar per assumir tasques que segons el protocol COVID establert "no corresponen als pediatres dels centres de salut"

Els pediatres dels centres de salut de Castelló s’han unit per denúnciar la càrrega extra que suposa haver de fer ara també de rastrejadors dels brots que apareixen als centres escolars a més de l’incompliment del protocol COVID que implica assumir una tasca que no els pertoca.

El sindicat CSIF ha realitzat una campanya de recollida de signatures entre els pediatres de Castelló, després d’alertar recentment de la saturació que pateixen els metges “per haver d’assumir de facto labors de rastreig, en l’entorn educatiu, que no són de la seua competència”.
A l’escrit de reclamació presentat davant l’adreça del Departament de Salut de Castelló, li ha seguit una recollida de signatures impulsada per CSIF.

Així, segons estes dades, el 100% dels pediatres recolza la seua crítica a Sanitat, corroboren que les seues consultes estan ja saturades, i confirmen el malestar de l’especialitat amb els actuals gestors de la conselleria. Li recriminen a l’administració permetre que els departaments de Salut de Castelló i la Plana (on es replicarà la mateixa campanya) incomplesquen els seus propis protocols d’actuació davant la COVID19.

Incompliment del protocol COVID

La Central Sindical recorda que les instruccions de l’administració sanitària per a la Gestió de casos COVID19 en els Centres Educatius d’Ensenyaments no Universitaris de la CV per al Curs 2020-2021 indiquen que serà la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Centre de Salut Pública qui “realitzarà l’enquesta epidemiològica i establirà les mesures preventives oportunes i completarà l’estudi de contactes estrets en l’entorn educatiu”.

No obstant això, expliquen que “Salut Pública no està fent estes tasques atribuïdes en el protocol i s’estan derivant els casos escolars als pediatres d’Atenció Primària”. Per a CSIF, la sobrecàrrega en les consultes de pediatria i el col·lapse de la medicina Familiar i Comunitària fan inassumible este encàrrec.
El sindicat insisteix que es van anunciar 150 rastrejadors per a la província que “ningú ha vist” i insta la conselleria de Sanitat a descarregar d’esta tasca als pediatres i assignar-la als suposats rastrejadors o, en defecte d’això, a les corresponents unitats de Salut Pública com a marca el protocol de la Generalitat.

CatalanSpanish