```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Pediatria del General de València avança cap a una atenció més humanitzada i de portes obertes i renova Nounats i Cures Intermèdies

El canvi arquitectònic de Nounats i Cures Intermèdies facilita als pares i mares un espai on poden menjar o fins i tot teletreballar.

El Servei de Pediatria de l’Hospital General de València porta anys treballant per a incorporar una atenció el més humanitzada possible i compromesa amb la filosofia d’atenció i cures centrades en cada xiquet o xiquetes i en la família.

Per este motiu, fa més de cinc anys que el Servei es va plantejar anar obrint les seues portes amb la finalitat que els pares i mares pogueren romandre les 24 hores al costat dels seus fills i filles, i es va apostar per anar adaptant tant el disseny arquitectònic com l’organització per a millorar el benestar i el confort a les sales de maternitat, paritori, nounats o cures intermèdies.

Esta filosofia centrada a afavorir el binomi entre progenitors-fills i filles o família-fills i filles s’estén a les consultes externes, i fins i tot a la formació que reben els i les professionals que s’incorporen al Servei.

“Tots som un continu, amb un mateix objectiu i una mateixa línia de treball, enfocats a aconseguir un bon desenvolupament emocional i una major vinculació i afecció per part del xicotet, i fa anys que ens plantegem intentar no separa al xiquet de la família sempre que fora possible”, ha assenyalat el pediatre Rafael Gómez.

D’esta manera, el Servei de Pediatria, que compta amb un equipament tecnològic modern i adaptat a les necessitats assistencials dels més xicotets, també dona cobertura a altres necessitats personals i emocionals.

Tal com ha explicat la pediatra Nuria García, “treballem perquè este procés es visca com una experiència conjunta, amb la mateixa filosofia en tot l’equip, perquè els nostres pacients i la seua família se senten acollits i, per això, s’ha apostat per obrir les portes i alliberar l’horari de visites, per a evitar que el nucli es trenque, donat el paper prioritari que exerceixen els pares en la cura dels seus fills”.

Els i les pediatres han explicat que en esta reestructuració s’ha tingut molt en compte les opinions dels pares i mares i que, fins i tot en els moments més difícils de la pandèmia, s’han mantingut les portes obertes a les visites, sempre mantenint una estricta seguretat i complint totes les recomanacions marcades pel Ministeri de Sanitat.

Evitar el dolor

Dins del benestar de cada menor, evitar el dolor o minimitzar-lo ha sigut un aspecte fonamental. Això s’ha aconseguit gràcies a la implantació de mesures farmacològiques i altres no farmacològiques, com la utilització de ‘bodis intel·ligents’ amb sensors que permet la transmissió i emmagatzematge dels senyals fisiològics dels nounats per a la detecció precoç de patologies, evitant haver de punxar o fer exploracions.

“A més, si al xicotet se li ha de fer alguna prova invasiva, s’intenta que siga al costat dels pares perquè no perden el contacte entre ells i que totes dos parts el visquen amb menys estrés”, ha afegit Nuria García.

Des d’Infermeria s’ha destacat que esta filosofia de portes obertes “ja no té marxa arrere”. Això ajuda al fet que es puga facilitar el contacte ‘pell amb pell’ des del paritori, la promoció de la lactància materna i que els pares i mares es puguen implicar en les cures dels seus fills i filles des del moment del naixement.

Nova unitat de Nounats i Cures Intermèdies

Les instal·lacions de la unitat de Neonatologia i les Cures Intermèdies s’han remodelat amb un disseny fresc i innovador i s’han dotat amb tecnologia d’última generació. D’esta manera, s’ha dissenyat com un espai diàfan, amb un control d’infermeria centralitzat, on llum natural i l’amplitud afavoreixen que cada menor i la seua família estiguen lo més còmodes possible.

Gràcies al canvi arquitectònic, els progenitors disposen d’una sala d’estar on poden descansar, sociabilitzar amb altres pares i mares o fins i tot teletreballar. També poden menjar, ja que l’hospital els ofereix el menjar per a facilitar-los l’estada.

De la mateixa manera, disposen d’un ampli bany amb dutxa, taquilles i una sala de lactància materna més àmplia i millorada, que no sols està oberta a les mares dels menors ingressats, sinó a les que estan amb els seus fills i filles en portes d’urgències o en les consultes externes, fins i tot a treballadores de l’hospital.

Rafael Gómez ha explicat que l’atenció que es presta és tan personalitzada que se selecciona la musicoteràpia en funció de cadascun dels xiquets o xiquetes. “Cada lloc disposa d’un circuit on es pot triar entre diversos canals: sorolls blancs per a bebés, nanas, ‘Els cançons de bressol,’ de la Diputació de València, i música infantil més animada, ja que en la Unitat de Cures Intermèdies s’assisteix des de prematurs a xiquets de 14 anys que requereixen mesures de tractament, cures i monitoratge més complexos dels que es poden oferir a les sales d’hospitalització generals”.

Esta reestructuració ha permés que es genere una atmosfera amable i acollidora en la qual s’han estudiat minuciosament les icones i els colors de cada element, una proposta de disseny que s’està estenent a altres elements de la sala de Maternitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado