Denuncien a un veí de Pedreguer per presumpte abandó i mort de la seua gossa

Esperança, així la va batejar “Els Poets”, l'associació animalista que es va fer càrrec, va morir tan sols l'endemà passat de ser rescatada. Presentava desnutrició i deshidratació severa i pesava tan sols 12 kg, quan per la seua raça havia de pesar més del doble. El seu propietari ha sigut denunciat per presumpte delicte d'abandó i maltracte animal amb agreujant de mort,

Divendres passat 23 d’octubre, la Policia Local de Pedreguer rebia una trucada d’un veí del municipi que alertava d’una gossa en estat agonitzant a la terrassa d’un pis d’una urbanització. Quan van arribar els agents es van trobar a una gossa envoltada d’excrements i fem, que a penes podia moure’s i estava tirada en el sòl cridant de dolor.

El propietari no era a la casa, així que van accedir a la terrassa per a rescatar-la i tot seguit van cridar a l’associació animalista “Els Poets” perquè es feren càrrec del cas. Encara que estava pràcticament morta i en estat de caquèxia, la van portar corrent al veterinari i es va quedar ingressada amb degotador.

Esperança, que així la van cridar, presentava un estat de desnutrició i deshidratació extrema, tant que se li veien totes les costelles. Va morir el diumenge, tan sols l’endemà passat de ser rescatada. Com s’aprecia en les imatges, a part de la seua greu deterioració física per portar setmanes sense menjar i sense beure líquids, tenia tumors en la boca i les mames molt unflades com d’haver sigut usada per a criar o haver parit no fa molt.

Quan la vam recollir tenia el morro i els llavis pegats totalment a les dents, la qual cosa li impedia a penes moure la boca i li provocava un dolor insuportable. I diversos tumors grans dins i fora d’aquesta. A penes es movia, estava ja mig morta

Associació Els Poets

“Seria un encreuament de pressa, tipus american stafford o pitbull i semblava un podenc, pesava tan sols 12 kg, quan un gos d’estes característiques hauria de pesar entre 25-30 kg”, lamenten.

Ningú s’explica encara com este cas no va eixir a la llum abans, es baixara la hipòtesi que en aqueixa urbanització no viu molta gent i les terrasses estan separades per murs alts pel que no es veu res. De fet, el veí que va donar l’avís va ser perquè va escoltar crits i va haver d’agafar una escala per a apuntar-se i va anar llavors quan va veure el dantesc panorama.

Segons fonts policials, el propietari de “Esperança” ha sigut denunciat per delicte d’abandó i maltractament animal amb agreujant de mort, atés el Codi Penal Vigent que, en el seu article 337 decreta el següent: ” Si s’haguera causat la mort de l’animal, s’imposarà una pena de sis a díhuit mesos de presó i inhabilitació especial de dos a quatre anys per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tinga relació amb els animals i per a la tinença d’animals”. 

L’associació “Els Poets” es presentarà com a acusació popular. Qualsevol persona que vulga col·laborar amb donacions en aquest cas o un altre pot contactar en el seu facebook.

CatalanSpanish