Pedro Sánchez: “A la pròxima legislatura acabarem amb la ‘Fundación Francisco Franco, i anem a fer-ho!”

El candidat socialista a la presidència ha demanat a Castelló, el vot "perquè hi haja govern i no torne a haver-hi bloqueig", i que siga "un govern progressista que li pare els peus a la dreta"

Sánchez eleccions 2019 10N pérgola Castello
Foto: Antonio Pradas
Publicitat

“Frenar la ultradreta”, “aconseguir formar un govern de progrés liderat pels socialistes” i “posar en marxa les mesures del programa electoral” han estat els tres eixos fonamentals en què Pedro Sánchez ha basat el seu discurs a l’acte central de campanya del PSPV-PSOE, a La Pèrgola de Castelló, amb prop de 1500 persones acompanyant el candidat a la presidència del Govern, i actual president en funcions.

Amb la ‘parafernàlia pròpia’ dels mitins de campanya, i un auditori entusiasmat, agitant banderes roges i contestant amb fervorosos aplaudiments als discursos dels polítics, Sánchez ha demanat el vot per “perquè hi haja govern i no torne a haver-hi bloqueig!”. A més, ha empleat part del seu discurs en argumentar la necessitat “de parar-li els peus a la dreta”.

PublicitatRovira  

De fet, en una intervenció amb referències a “la falta de programa dels altres partits”, ha qualificat al líder de la ultradreta com “el que lidera les dretes” i ha fet menció expressa al debat televisiu entre els candidats on “els altres no van replicar a Abascal” respecte a qui ha bromejat, dient que a ell, li pareixia veure’l “en blanc i negre, com fa 40 anys que és a l’Espanya a la qual volen tornar”, ha exclamat entre ovacions d’un públic incondicional.

Per això, i en la mateixa línia argumental, el candidat socialista ha arrancat l’entusiasme més gran quan s’ha referit al compliment de les promeses que fan els socialistes, referint-se a l’exhumació de Franco i ha anunciat que a la pròxima legislatura acabarem amb la Fundación Francisco Franco, i anem a fer-ho!”.

Foto: Antonio Pradas

Sánchez, ha reiterat les polítiques socials previstes referents a l’educació, la igualtat, o la revalorització de les pensions que portaran a terme “quan puguem governar”. A més, en al·lusió directa als mitjans de comunicació valencians més conservadors, ha afirmat “perquè quede ben clar i no puguen dir que no ho vaig dir” que quan siga president, “el govern d’Espanya aprovarà el nou sistema de finançament autonòmic que beneficiarà a la Comunitat valenciana”.

Per tot, el líder socialista ha demanat l’esforç d’anar a votar diumenge, i fer-ho al partit socialista com un vot “útil i valent per a frenar la dreta”.

LES ‘COMPANYES’ I COMPANYS DE CASTELLÓ

Per la seua part, tant l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com la cap de llista al Congrés dels Diputats, Susana Ros, a més d’agrair, que Sánchez tornara a la capital de la Plana, no únicament s’han compromés que la província tornaré a donar-li el suport que ja aconseguira als últims comicis Generals, sinó que hi han demanat als assistents, que convencen amics i veïns per votar els socialistes.

Sánchez eleccions 2019 10N pérgola Castello
Foto: Antonio Pradas

“Pedro, quan vas estar a Castelló a l’inici de campanya et vam dir que Castelló no anava a defraudar-te, i no ho va fer!” ha afirmat, una contundent Amparo Marco “I diumenge, Castelló no te defraudarà ni al PSOE ni a tu, hi ha conclòs entre aplaudiments.

Però a més, l’alcaldessa ha demanat el vot “perquè el partit socialista vole alt, sense plom a les ales” i “sense donar explicacions pel que fan els altres”.

També la candidata a diputada per Castelló, a Madrid ha citat paraules de Machado respecte a la necessitat de fer política perquè no la facen altres, i ha tornat a advertir la necessitat de mobilitzar-se i anar endavant, “com ha fet el nostre partit en traure el dictador del Valle de los Caidos. Per això, ha reiterat el ‘mantra’ de l’última campanya on se plantejava la dualitat de tornar al passat o seguir endavant: “el pròxim dia 10 de novembre cal respondre a la pregunta de si superem el boicot i tornem al passat o tenim un govern de progrés”.

Ros, a la part més visceral, hi ha apel·lat al feminisme i “a la sang de les nostres ‘aueles’ que lluitaren per la llibertat”. La candidata ha conclòs fent una crida a eixir al carrer “pel govern, pel futur i per votar al partit socialista

Pel que fa a la intervenció del secretari general a la província, un eufòric i “cridaner” Ernest Blanch, hi ha agraït “als militants de pic i pala” l’esforç realitzat per acudir al mítim i ha seguit en les referències a evitar tornar al passat: No tornarem enrere, Castelló tornarà a ser el diumenge socialista. Anem a per totes!”

Per últim, el president de la Generalitat, Ximo Puig, abans de la intervenció del líder nacional, ha parlat del fet que “és el moment de defensar la democràcia i la dignitat!”, afirmant que “això és el partit socialista”. Puig ha advertit a l’auditori: “no ens podem cansar de votar” i que “el que ve, serà millor!”.

Puig ha destacat, a més que Pedro Sánchez “és el president d’Espanya que més ha estat a Castelló”.

Però el President també ha fet referència als cometaris de Vox, “i el personatge este que en definitiva està liderant a les dretes” respecte als atacs a la immigració i a les autonomies.

Puig s’ha referit també als pactes entre dreta i extrema dreta i la incredulitat del que està passant a Espanya quan es veu en Europa. Tanmateix s’ha referit a la “subjugació de les dretes a Abascal perquè només tenen un projecte, tots contra Pedro Sánchez, perquè no tenen projecte per a Espanya”.

Així, el president de la Generalitat ha afirmat que “açò va d’una qüestió de democràcia”. Per això, hi ha demanat el vot reiterant que diumenge estem jugant-nos molt més que una elecció!.

PublicitatJuega Limpio Orihuela