Pedro Sánchez: “El finançament en la Comunitat és un clam que hem de resoldre”

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha mostrat el seu compromís a posar remei al finançament autonòmic.

“Gràcies al Consell i a un Govern socialista a Espanya, en la Comunitat Valenciana no tornarà a passar el que va succeir amb el PP”. Així ho ha destacat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant l’acte celebrat hui a València al costat del president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, on ha insistit, “necessitem que es complisca amb la paraula donada”. En aqueix sentit, Ximo Puig ha recordat que “hi ha un compromís del Govern de Pedro Sánchez que ens garanteix la liquiditat per a fer front a les despeses d’aquesta Comunitat i per a canviar el model de finançament”.

“El finançament és un clam que hem de resoldre”, ha remarcat Pedro Sánchez, qui s’ha compromés a “en aquests quatre anys a posar el remei que necessita aquesta terra” i ha assegurat que, malgrat tindre un Govern en funcions, s’actualitzaran els lliuraments a compte abans del pròxim 10 de novembre”. En aqueix sentit, el president del Govern ha insistit que “si ens trobem en aquesta situació és perquè PP, Ciutadans i els independentistes van votar en contra d’uns pressupostos que complien el 10 en inversions en la Comunitat Valenciana”.

Rovira  

Per part seua, el secretari general dels socialistes valencians ha recordat també que “aquesta estranya aliança” es va posar d’acord i “va tombar el millor pressupost de la història per a la Comunitat Valenciana”. “Aquells que van aconseguir parar el pressupost i parar el país, ara ens demanen explicacions”, ha criticat Ximo Puig, qui ha assenyalat que “l’explicació és clara: ací no es retalla en drets socials, com va fer el PP que va retallar 3.700 milions en drets fonamentals per als valencians i valencianes”. “Això ha passat la història, perquè ací governa l’esquerra”, ha afirmat el president de la Generalitat, “aqueixa esquerra moderada que entén que els canvis es poden fer, fent, sense sorolls ni estridències”.

L’acte, al qual han assistit al voltant de 800 persones, i en el qual també han participat el ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i la vicealcaldesa de València i secretària general del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, el president també ha enviat “una abraçada solidària” a la Vega Baixa, una comarca que, “durant aquestes últimes setmanes ha patit molt” i que, ha afirmat, “compten amb el suport i el suport del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana i amb la nostra il·lusió perquè mereixen tirar avant”.

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha destacat que “la ultradreta no és la marca blanca del Partit Popular”, sinó, “la seua marca negra”. “Allà on puguen afavoriran sempre al PP”, ha assegurat. Finalment, la vicealcaldesa de l’Ajuntament de València i secretària general del PSPV-PSOE a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha reivindicat “l’exemple de la ciutat de València”. “Una ciutat en la qual votem a favor perquè teníem la responsabilitat que en aquesta ciutat hi haguera un Govern de progrés, i el vam tindre claríssim”, ha explicat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela