Pedro Sánchez perd la primera votació d’investidura en no aconseguir la majoria absoluta

Crits d'"assassins" i "visca el Rei" a la' abertzale 'des de la bancada del PP i Vox.

Publicitat

Tal com estava previst Pedro Sánchez no ha aconseguit els 176 suports que necessitava per aconseguir la majoria absoluta. Sánchez ha obtingut 166 fotos a favor, 165 en contra i 18 abstencions. El candidat socialista ha rebut el suport de PSOE, d’Unides Podem, del PNB i dels partits del Grup Plural: Més País, BNG i Terol Hi. En si mateixos aquests grups arribarien als 167 diputats, però l’absència d’una parlamentària d’En Comú Podem ha minvat aquest cabal en un vot.

PublicitatRovira  

El canvi de vot de PRC i CC

Esta diferència tan escassa l’han produït també els diputats del Partit Regionalista Càntabre (PRC) que es va decantar pel no després de l’acord de PSOE amb ERC i que s’ha mantingut malgrat les pressions per trencar el govern en la seua comunitat. I la diputada de Coalició Canària Ana Oramas, que ha trencat la seua disciplina de vot per votar no a la investidura.

Per a la segona votació, que serà el 7 de gener, però no abans de les 12:45 tan sols necessitarà una majoria simple. Una victòria pírrica que ja té en estos moments i ha de mantenir fins després de reis.

Moments de forta tensió a la cambra entre Bildu, PP i VOX

Durant el dia d’ahir es van viure moments molt tensos entre alguns diputats d’EH Bildu i Teresa Jiménez-Becerril , germana d’una víctima d’ETA. Avui, després de les paraules de la diputada d’EH Bildu Mertxe Aizpurua, ha provocat moments de tensió i crits d'”assassins” i “visca el Rei” des de la bancada del PP i Vox.

PublicitatJuega Limpio Orihuela