20.6 C
Valencia

Pedro Sánchez: “Rebutgen l’impost a la banca aquells que han plomat la Seguretat Social”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat avui que els que s'oposen a l'impost extraordinari a la banca proposat per aquest partit per a recuperar les pensions són "els que han plomat" el fons de reserva de la Seguretat Social.

- Publicitat -AVL

En una assemblea amb uns 500 militants i simpatitzants celebrada a València, Sánchez ha demanat a la classe mitjana treballadora que es mobilitze per a recuperar l’Estat del benestar i les pensions, perquè és “injust” que futures generacions hagen de pagar amb els seus impostos les pensions actuals.

“La dreta sempre li tira la culpa a l’altre, com va fer amb l’embós de l’AP-6, on els culpables van ser els conductors, i en el problema amb el sistema públic de pensions, és dels jubilats”, ha criticat.

El líder del PSOE ha manifestat que els espanyols necessiten un Govern “que no es defense de la corrupció, sinó que defense el de tots”, i ha criticat que els partits de la dreta estan “en una guerra freda que amenaça amb paralitzar un Govern ja bastant immòbil”.

Segons ha plantejat, l’objectiu en el debat de les pensions és que no es puguen revalorar per sota de l’IPC, que es racionalitzen algunes despeses i que algunes despeses que estan a càrrec de la Seguretat Social passen a dependre dels Pressupostos Generals de l’Estat.
Ha assenyalat que també es podria arreplegar una renda bàsica d’ajuda per a aquells que no poden trobar un lloc de treball, i ha admés que l’impost extraordinari a la banca no és la resposta global al que necessita el sistema públic, però suposaria que els que més tenen contribuïsquen a pagar part de les pensions.

Els ciutadans, ha dit, es pregunten quan es va a parlar de sanitat, d’educació, de pensions, de bona ocupació o de lluita contra la precarietat, en lloc de veure un debat polític sobre si un president d’una comunitat autònoma pot ser triat per via telemàtica.

En una legislatura en la qual el Govern està “esgotat” i en la qual la corrupció és “sempre el penúltim capítol en el PP”, ha dit, cal centrar el debat en qüestions com la desigualtat salarial entre homes i dones, perquè afectarà les pensions que percebran les dones.
De la mateixa manera, l’alt índex de contractes temporals i la quantitat d’hores extraordinàries no cobrades exigeixen la derogació de la reforma laboral per una qüestió de “justícia”, ha asseverat.

“Amb bons sous hi haurà pensions dignes i açò no ho vol la dreta, que vol devaluar les condicions dels treballadors i els sous”, segons Sánchez, per a qui açò explica l’augment del 0,25% de les pensions.

Dins de vint anys, les pensions seran entre un 30 i un 40% inferiors a les actuals, i el nombre de pensionistes augmentarà dels quasi 9 milions actuals a 14 milions, ha alertat Sánchez, per a preguntar-se “com és possible” que les persones majors “continuen votant de forma majoritària a la dreta”.

Davant els riscos demogràfics, l’augment de l’esperança de vida, la reducció de la natalitat i la cada vegada major presència de famílies monoparentals, s’ha compromés a derogar la reforma laboral si governa i aprovar un nou estatut dels treballadors, que són “el millor servei” per a sostenir el sistema públic de pensions.

Sobre la proposta de poder triar el període per a calcular la pensió, ha indicat que es tractarà sobre ella quan es concrete, però ha avançat que, més que augmentar els anys de cotització, el que s’ha de fer és augmentar els sous.

Sánchez ha mostrat el seu suport al secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua causa per un finançament just, que suposa “un repartiment més equitatiu”, i ha oferit la seua mà al Govern per a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià