Pedro Sánchez tria per al seu Executiu a José Luis Ábalos com a ministre de Foment

El dimecres es farà oficial el llistat complet dels integrants del nou Govern

El president del Govern, Pedro Sánchez, perfila la composició del seu Executiu triant al valencià José Luís Ábalos que s’estrena com a ministre de Foment i que fins ara exercia com a secretari d’Organització del PSOE. El diputat per València, va néixer a Torrent fa 68 anys, és professor de primària i diputat al Congrés des del 2009. En els anys 1999 i 2009 va ser regidor a l’Ajuntament de València i portaveu municipal, també ha estat diputat provincial i secretari general del PSPV a València de 2012 a 2017, renunciant accedir a la Secretària de l’Organització del PSOE i des de 2014 manté un vincle especial amb Pedro Sánchez a partir de les primàries d’aquest any.

Ábalos segueix el deixant d’altres ministres que van néixer a la Comunitat Valenciana com Joan Lerma (València, 1951), Pedro Solbes (el Pinós, 1942), Jordi Sevilla (València, 1956), Carmen Alborch (Castelló de Rugat, 1947) o Bernat Soria (Carlet, 1951) entre molts altres. De moment ja es coneixen els noms d’altres ministres com Josep Borrell que serà ministre d’Exteriors; Carmen Calvo que ostentarà la vicepresidenta i a més ocuparà la cartera d’Igualtat; María Jesús Montero s’encarregarà d’Hisenda; Teresa Ribera estarà al capdavant del ministeri de Transició Energètica i Medi ambient; Meritxell Batet estarà al càrrec d’Administracions Territorials i la portaveu al Congrés dels Diputats l’exercirà, Adriana Llastra. De moment, no es coneix més noms fins demà dimecres que no siga oficial el nomenament perquè prenguen possessió de les seues carteres i el dijous jurassen els seus càrrecs davant la seua majestat el rei.

D’aquesta forma i seguint amb l’agenda presidencial d’aquesta setmana, el divendres se celebraria la primera reunió del Consell de Ministres. A falta per conéixer els qui ocupassen els ministeris de Defensa, Cultura i Educació, el d’Ocupació i Seguretat Social, Justícia, Sanitat i Interior, a poc a poc s’estan confirmant noms i es creu que alguns d’aquests ministeris no serà ocupat per membres de la cúpula del PSOE, però encara és aviat per saber-ho.

Publicitat