Peníscola celebra este cap de setmana les Festes d’Hivern

Com ve succeint des de fa nou anys, a la fi de novembre Peníscola celebra les Festes d'Hivern sota les muralles del Casc Antic.

Estes celebracions van nàixer amb la idea que tots aquells que no van poder disfrutar de les festes patronals al setembre, a causa de la campanya turística, puguen fer-ho ara.

En la nit del divendres la Cort d’Honor de la Reina de Festes, acompanyada de la corporació municipal, va encendre la traca que simbolitza l’inici i posteriorment van ajudar la Comissió de Festes a repartir les racions de tombet de bou, que es van vendre als assistents al mòdic preu de dos euros, tot el recaptat es destinarà a accions solidàries de l’Associació contra el Càncer.

Per als comensals es va disposar de la carpa situada en la plaça de Santa María, o de Les Casseres, a on posteriorment es va celebrar el concert de l’orquestra Mundo i la disc-mòbil Costa- Azahar.

Ja de matinada es van celebrar els actes taurins, amb el tradicional No Passaràn entre el carrer Saiz de Carlos i la pròpia plaça Santa María, a on es van correr vaquetes de la Ramaderia La Ribera, tot això amenitzat per la xaranga All i Pebre.

Per al dissabte està organitzat el concurs de paelles, que segons fonts de la Comissió de Festes s’esperen més de tres centenars d’inscrits repartits entre diversos grups.
La vesprada serà amenitzada pel grup Rumbo 3 i l’orquestra La Red.

Per la seua part la barra del bar de festes estarà regentada pel Club de Bàsquet Peníscola.

De matinada se celebrarà una nova edició del No passaràn.

Ja en el diumenge es presentarà elplanter del Club de Bàsquet Peníscola i els més menuts podran disfrutar primer del parc infantil amb castells inflables i en la vesprada d’un “encierro infantil” amb carretilles.

El menú d’este dia consistirà en una fideuà popular, també al preu de dos euros la ració, que es destinaran de nou a accions solidàries de l’Associació contra el Càncer.

La xocolatada serà l’acte final i culminant de totes les festes gentilesa de la xurreria Hermanos Domingo que serà dispensada pels membres de la Comissió de Festes.

CatalanSpanish