3:52 am - Thursday, 6 August 2020

Peníscola crea la Comissió Municipal d’Absentisme Escolar

- Publicidad -Reciplasa

Els integrants de la comissió són la regidora de Benestar Social, dos representants dels Serveis Socials Municipals de l’àrea de la infància i adolescència, la psicòloga del Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència i una educadora social de l’Equip Social Base, un representant del CEIP D. Jaime Sanz, un representant de l’IES Alfred Ayza i un representant de l'IES Alfred

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

A proposta de la Regidoria de Benestar Social, la Junta de Govern Local, l’Ajuntament de Peníscola, ha aprovat la creació d’aquesta comissió de prevenció, seguiment i control de l’absentisme i l’abandonament escolar, per executar a la normativa educativa.

“Correspon a les entitats locals la detecció, la valoració, l’apreciació i la declaració de situacions de risc de qualsevol índole que perjudiquen el desenvolupament personal o social del menor, entenent l’absentisme escolar del menor, com un factor de risc en aquesta valoració” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol, en relació amb la normativa i recordant que davant aquesta competència municipal, la Junta de Govern Local va aprovar ja en data 4 d’octubre de 2018, la creació de la Comissió per a la Declaració de Situació de Risc en Menors, tal com estableix la Llei Orgànica 8/2015, de modificació del Sistema de Protecció de la Infància i Adolescència.

El Departament de Serveis Socials, des de l’àrea de família i infància, “es coordina directament amb els de centres d’educació primària i secundària per al seguiment de l’alumnat o abandonament escolar. Aquests centres notifiquen a l’entitat municipal aquesta situació amb la finalitat d’iniciar la intervenció familiar pertinent que done resposta a aquesta situació de risc dels menors” ha ampliat.

L’absentisme escolar crònic i l’abandonament prematur del sistema educatiu “s’entén com un indicador del risc que vulnera el dret a l’educació i que té conseqüències immediates i a llarg termini en el desenvolupament integral de la infància i l’adolescència” ha valorat la regidora. Per això, “la desescolarització menyscaba aquest dret, i per tant, l’adaptació social del menor, amb la qual cosa s’augmenta la probabilitat d’exclusió social en etapes més tardanes”.

Per acomplir a l’art. 49 de la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat Valenciana, sobre garanties de drets de la infància i l’adolescència, s’ha constituït en l’Ajuntament de Peníscola aquesta Comissió Municipal d’Absentisme Escolar els objectius de la qual es concentren a conéixer els factors que incideixen en l’absentisme escolar a Peníscola; sensibilitzar la població sobre l’obligatorietat de l’escolarització bàsica; concretar un protocol d’actuació per al seguiment de casos; establir les mesures que reduïsquen els índexs d’absentisme, realitzar un registre semestral de l’absentisme escolar en el municipi i traslladar els expedients d’absentisme no resolts favorablement a la Comissió per a la Declaració de Risc de menors per a la seua valoració.

Els integrants de la comissió són la regidora de Benestar Social, dos representants dels Serveis Socials Municipals de l’àrea de la infància i adolescència, la psicòloga del Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència i una educadora social de l’Equip Social Base, un representant del CEIP D. Jaime Sanz, un representant de l’IES Alfred Ayza i un representant de l’IES Alfred.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat detecta rebrots de coronavirus en Burjassot i Tavernes Blanques

Els dos rebrots sumen 9 positius, tant a Tavernes Blanques com a Burjassot el focus és d'origen social.

Detingut un jove a San Antonio de Benagéber per intentar matar son pare

Primer el jove suposadament va atropellar amb un vehicle al seu progenitor i amb posterioritat li va atacar amb una arma blanca.

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià