Peníscola comptarà amb propostes dels més joves en els pressupostos participatius

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament ha convocat el Consell de la Infància i l'Adolescència perquè els seus integrants formulen proposicions a la regidoria d'Hisenda

María Jesús Albiol: “tenen les seues inquietuds, les seues idees i propostes per a millorar la nostra ciutat, promoure la seua participació i la seua preocupació pels assumptes públics és també un dels objectius del CIAL”

La Regidoria de Benestar Social, a través de l’Equip Especialitzat d’Intervenció dels Serveis Socials Municipals (EEIA), ha convocat esta setmana una sessió extraordinària del Consell de la Infància i l’Adolescència Local (CIAL).

Este està format per alumnes i alumnes dels centres educatius de la població, d’entre quart curs de primària i batxillerat, fins a la seua majoria d’edat.

L’objectiu d’esta trobada ha sigut “fer seguiment de les temàtiques tractades en els consells anteriors, molt especialment en l’últim celebrat al maig en el qual es va tractar, via telemàtica, la situació de confinament en la qual ens trobàvem i com això estava afectant els més joves” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

A més, en esta nova trobada, s’ha convidat als consellers a presentar propostes al consistori per a ser avaluades i votades en el procés previst per als pressupostos participatius.

Com a col·lectiu “tenen les seues inquietuds, les seues idees i propostes per a millorar la nostra ciutat, promoure la seua participació i la seua preocupació pels assumptes públics és també un dels objectius del CIAL” ha assegurat Albiol, informant que d’este consell han sorgit fins a tres propostes que ja s’han registrat en el Servei d’Atenció Ciutadana perquè concórreguen a votació per a ser incloses en el pressupost municipal de 2021.

Les tres propostes estan relacionades amb la millora i ampliació de les instal·lacions esportives municipals i inclouen la creació d’una pista de voley, l’ampliació i millora del parc de cal·listènia de la Platja Sud i la creació d’un espai poliesportiu a l’aire lliure com a millora a l’actualment situat en les proximitats de la Plaça Constitució.

El CIAL es convoca de manera quadrimestral i el seu objectiu, des de la seua creació al novembre del passat any, és tractar temes d’interés per a ells, així com fomentar la seua participació en qüestions de l’àmbit local perquè puguen extraure’s proposades de millora. “I això és el que hem pretés amb esta nova trobada; hem volgut escoltar les seues sensacions i les seues opinions i que entenguen i interioritzen que el que ells proposen és important, ens interessa i ho tenim en compte” ha ampliat la regidora.

L’Ajuntament va impulsar la creació d’este Consell de la Infància i l’Adolescència tenint en l’horitzó l’elaboració d’un Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència que podrà abordar-se amb la presa de noves mesures, activació o millora de serveis i inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets i adolescents en la població, “en esta nova conjuntura, l’opinió i vivència dels més xicotets serà molt important, perquè la crisi sanitària i els seus efectes incidiran directament en les propostes que incloga este Pla”.

Per a això, l’Ajuntament compta amb el suport i assessorament de tècnics d’UNICEF.

CatalanSpanish