Peníscola insta a la cooperació de totes les forces de seguretat per a prevenir i frenar contagis

La Policia Autonòmica, a petició de l'alcalde, realitzarà inspeccions en establiments per a assegurar el degut compliment de les mesures sociosanitàries i la Policia Local i Guàrdia Civil han acordat operatius conjunts per a pal·liar els efectes que, produeix la venda ambulant il·legal en la localitat.

La Junta Local de Seguretat de l’Ajuntament de Peníscola, a la qual ha assistit l’alcalde, Andrés Martínez, la responsable de l’Àrea de Turisme i Platges, Raquel París, així com representació de Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, ha acordat la necessitat de col·laboració de totes les forces de seguretat.

Després del brot detectat en el municipi de nous casos positius de COVID-19, l’administració local ha prestat tota la seua col·laboració a l’Àrea de Salut Pública de la Generalitat amb l’objectiu de facilitar les tasques de control dels contagis a Peníscola. L’àrea de Benestar Social ha ofert les dependències dels Serveis Socials municipals per a la realització de tests massius, dispositiu que ha coordinat Salut Pública.

Durant la celebració de la Junta Local de Seguretat s’ha posat en comú la necessitat de cooperació entre totes les forces de seguretat per a garantir l’efectivitat de les tasques de prevenció i control de veïns i visitants.

En esta línia, la Policia Autonòmica, a petició de l’alcalde, s’ha compromés a realitzar inspeccions en establiments per a assegurar el degut compliment de les mesures sociosanitàries.

Per part seua, Policia Local i Guàrdia Civil han acordat operatius conjunts per a pal·liar els efectes que, any rere any, produeix la problemàtica de la venda ambulant il·legal en la localitat.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, subratlla com un dels punts importants de la Junta Local de Seguretat el Decret que publicarà la Generalitat divendres que ve en el qual es veuran reflectits els expedients sancionadors amb relació a la crisi sanitària. “Amb este document podrem conéixer el procediment i els òrgans competents a l’hora de sancionar per qualsevol circumstància relativa al COVID-19”, reiterant la disposició de l’Ajuntament per a col·laborar amb la resta d’administracions públiques i la resta de forces i cossos de seguretat de l’estat.

La Policia Local de Peníscola ha interposat més de 60 denúncies en els últims dies relacionades amb l’incompliment de l’ús obligatori de la màscara. Després de la celebració de la Junta Local de Seguretat, l’alcalde ha realitzat una crida també fifosa a través de les xarxes socials a la responsabilitat individual i col·lectiva “per a poder tallar de soca-rel la transmissió d’este brot i seguir endavant”.

ValenciàEspañol