15.7 C
Valencia

Peníscola reclama a Costes els permisos per a escometre les obres de reconstrucció dels accessos del litoral sud

Les obres se centren en dos actuacions principals: l'arranjament de l'única carretera d'accés al litoral sud, que presenta una clivella; així com l'arranjament del ferm al costat de tres cales naturals.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola continua insistint en la consecució dels permisos per a executar les obres de reconstrucció d’accés al seu litoral sud.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria per la localitat el mes de gener passat, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural, pel litoral.

En el ferm de la calçada es va identificar una clivella, la qual cosa ha comportat el tancament d’un carril de l’únic vial que accedeix a la zona. A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

En esta direcció s’han encaminat diversos treballs en els últims mesos i s’ha negociat amb Costes que, malgrat no finançar les obres, ha d’autoritzar-ne l’execució.

- Publicitat -

Durant diverses setmanes es va estar estudiant, per part dels tècnics de totes dos administracions, trobar un punt de trobada entre el proposat per uns i per uns altres.
“Després d’acordar el projecte a executar en la reparació de la clivella del vial i rebre la conformitat des del punt de vista mediambiental, ja tenim tota la documentació preparada i consensuada per a poder obtenir el permís en la brevetat més gran possible, és imprescindible que Costes l’agilite” ha explicat Rovira.

“En cada cala hi ha una singularitat diferent i hem hagut de treballar en la redacció de les propostes d’obra alternatives, adaptant-nos a estes qüestions, amb l’objectiu d’obtenir l’autorització definitiva de Costes com més prompte millor i poder procedir, així, a l’execució d’esta obra que és absolutament prioritària” ha explicat el regidor.

- Publicitat -

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’aquests treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral de la població. Amb una previsió de despesa d’un milió d’euros, aproximadament, en cada zona.

“Portem 8 mesos treballant i esperant el permís. L’Ajuntament ha fet els deures, tots els tràmits, projectes, plecs per a l’adjudicació de l’obra i comptem amb el milió d’euros necessari, després d’haver sol·licitat un préstec. Necessitem actuar en la zona ja, no és de llei que els veïns hagen de continuar esperant per a poder accedir als seus habitatges amb seguretat”, ha insistit el mateix alcalde, Andrés Martínez.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià