1:54 am - Monday, 1 June 2020

Peníscola negocia amb Costes els permisos per a la reconstrucció dels accessos a la zona sud

- Publicidad -Reciplasa

Les obres se centren en dos actuacions principals: l'arranjament de l'única carretera d'accés al litoral sud, que presenta una clivella; així com l'arranjament del ferm al costat de tres cales naturals, en este mateix entorn.

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola continua treballant per la consecució dels permisos per a executar les obres en l’accés al seu litoral sud.

Després dels efectes del pas de la borrasca Glòria per la localitat el mes de gener passat, es van identificar diverses incidències en el vial que enllaça el nucli urbà de Peníscola amb el Parc Natural, pel litoral.

En el ferm de la calçada es va identificar una clivella, la qual cosa ha comportat el tancament d’un carril de l’únic vial que accedeix a la zona.

A més, es van identificar problemes en la fermesa del vial al pas per tres cales naturals a l’entorn del Racó Calent, la Cala del Moro i la Cala del Bessó.

El consistori, en diverses converses i una trobada en les mateixes dependències del servei provincial de Costes, va sol·licitar al Govern l’execució dels treballs esmentats, per ser l’Estat el competent en la matèria, amb la negativa per resposta.

“Esta obra hauria d’executar-la l’Estat, no obstant això, davant la seua negativa, ens veiem en l’obligació de donar-li solució; nosaltres no abandonarem els veïns de la zona sud” ha explicat el regidor de l’àrea, Jorge Rovira.

En esta direcció s’han encaminat diversos treballs en els últims mesos, es van redactar les corresponents propostes per a cadascuna de les obres i es van remetre a Costes que, malgrat no finançar les obres, ha d’autoritzar-ne l’execució.

Durant diverses setmanes es va estar estudiant, per part dels tècnics d’ambdues administracions, trobar un punt de trobada entre el que proposa per uns i per uns altres.

“Després d’acordar el projecte a executar en la reparació de la clivella del vial i rebre la conformitat des del punt de vista mediambiental, ja tenim clar com procedirem a executar l’obra en este cas” ha explicat Rovira.

No obstant això, les intervencions a l’entorn de les tres cales naturals requereixen d’una revisió, així, en este moment, els serveis tècnics contractats per l’Ajuntament estan treballant en la presentació d’alternatives.

Una de les qüestions que més preocupaven, en el cas de la cala situada en el Racó Calent, era l’existència de vegetació protegida, per la qual cosa – amb l’objectiu d’avançar en la resolució del projecte alternatiu, esta setmana s’ha convidat a vindre a la zona a la directora del Parc Natural de la Serra d’Irta, Aurora Quero, amb qui s’ha reunit en la zona el regidor, per valorar les actuacions a emprendre, tenint en compte que cal protegir els exemplars d’esta vegetació autòctona.

“En cada cala hi ha una singularitat diferent i estem avançant en la redacció de les propostes d’obra alternatives, adaptant-nos a estes qüestions, amb l’objectiu d’obtenir l’autorització definitiva de Costes a inicis del mes de juny i poder procedir, així, a l’execució d’esta obra que és absolutament prioritària” ha explicat el regidor.

L’Ajuntament ha sol·licitat un préstec de 2 milions d’euros, tant per a l’execució d’estos treballs en zona sud, com per als treballs per a pal·liar els devastadors efectes del temporal en el litoral de la població. Amb una previsió de despesa d’un milió d’euros, aproximadament, en cada zona.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Puig aposta pel consens total per a la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus

Puig ha remarcat també la necessitat d'arribar a un consens institucional, "sense centralisme ni uniformitats" que respecte les diferències dels valencians i les valencianes, ja que "ningú no ho pot tot en solitari".

Les CCAA decidiran l’eixida de l’alarma en fase 3 però el Govern es reserva el control de la mobilitat

En mans del govern només quedarà la regulació de la mobilitat que excedia l'àmbit de la unitat territorial de cada autonomia.

A partir d’este dilluns es permeten les visites de familiars a les residències de majors

La resolució de la Conselleria també permet els reingressos d'aquelles persones que durant la pandèmia van sol·licitar l'alta voluntària amb reserva de plaça.

Dos persones resulten ferides en l’incendi d’un habitatge a Villena

Un home de 44 anys i una dona de 89 anys han resultat ferides en incendiar-se un habitatge a Villena.

Compromís espera que Alacant augmente personal per a gestionar les ajudes a autònoms, pime i micropimes

La coalició també proposa que s'amplien els canals de comunicació amb la ciutadania perquè puguen optar a les subvencions.

Esta publicació està disponible en : Valencià