3:59 pm - Thursday, 6 August 2020

Peníscola es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030

- Publicidad -Reciplasa

En el Ple d'esta setmana s'aprovarà la declaració institucional amb el suport del conjunt de la corporació.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Ajuntament de Peníscola porta a Ple demà la seua proposta d’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per al desenvolupament dels ODS de l’Agenda 2030.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha impulsat la proposta que ha aconseguit el consens unànime del conjunt de la corporació municipal.

Fa tan sols un mes, Martínez va liderar la convocatòria del grup de treball que impulsarà la inclusió de l’Ajuntament a la Xarxa d’Entitats Locals per a Desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides.

L’equip de treball està compost pels responsables polítics i tècnics de les diferents àrees de gestió municipal i la seua primera tasca ha estat elevar la proposta promoguda pel mateix alcalde, al Ple municipal, per adherir l’Ajuntament de Peníscola a la Xarxa nacional.

La voluntat municipal és fomentar la presa de decisions de forma integrada i transversal amb el focus en els 5 àmbits d’acció que proposa l’Agenda 2030 per a les entitats locals: les persones, el medi ambient, la prosperitat, la pau i el diàleg de les aliances.

“Estem compromesos amb l’agenda internacional i els objectius centrats en el desenvolupament sostenible com el creixement econòmic, la inclusió social i la protecció del medi ambient” ha explicat l’alcalde, que ha posat l’accent en la idoneïtat d’impulsar i participar en estes iniciatives de governança en un moment com l’actual, “posicionar-nos en esta línia és imprescindible i fer-ho des de la perspectiva turística més encara, connectant la lluita contra els efectes de la Covid-19 posant alhora els llums llargs per abordar el creixement futur enfocats en l’Agenda 2030” ha valorat.

Després d’elevar la proposta d’adhesió a la Xarxa al Ple, l’equip de treball s’enfrontarà de manera conjunta a l’elaboració del pròxim pressupost municipal “enfocats en la millora d’estos cinc àmbits, que hauran d’impregnar, no sols l’acció de govern sinó la nostra manera de treballar com a institució´, orientats al benestar de les persones, la cura del nostre entorn, fomentant la prosperitat del nostre territori, apel·lant al consens i a la suma amb la resta de pobles i institucions” ha assegurat Martínez.

Compromisos que adquireix el consistori amb l’adhesió
L’Ajuntament, amb l’aprovació demà de la seua proposta d’adhesió, es compromet a treballar en l’aprovació d’un Pla d’Actuació o Estratègia Local, en el qual s’elabore una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030.

A més, es compromet a complir amb les obligacions i exercir els drets que s’establisquen en les Normes de Funcionament de la Xarxa, que s’aprovaran en l’Assemblea constitutiva prevista per a este mateix mes.

Les polítiques públiques i els ODS en el municipalisme

Pel que respecta a l’àmbit de les persones, l’Ajuntament s’enfocarà en la promoció de la salut, la promoció d’hàbits saludables i l’envelliment actiu; en matèria mediambiental, l’administració local vetllarà per un ús i consum responsable dels recursos, així com la millora de l’eficiència energètica, la gestió sostenible dels espais verds i la promoció de bones pràctiques; quant al benestar i la prosperitat, es promourà la millora de la mobilitat, la seguretat i les inversions sostenibles; quant a la cerca de consensos, la pau i les aliances, s’abordaran temes de cooperació, interculturalitat i integració, des del punt de vista de la solidaritat.

Són objectius de la Xarxa

Promoure el coneixement, sensibilització i implantació dels ODS de l’Agenda 2030 en les entitats locals espanyoles, mitjançant l’enfortiment institucional i la implicació dels diferents actors locals.

Enfortir i legitimar el paper estratègic que juguen les autoritats locals en el desenvolupament de l’Agenda 2030 a Espanya per tal d’aconseguir la millor incidència política, promovent el treball en xarxa i la cerca d’aliances que impulsen polítiques de cohesió en l’àmbit local i una adequada articulació multinivell (central, autonòmica i local) i multiactor per a la construcció i implementació de l’Agenda 2030 en l’àmbit local.

Actuar com a fòrum d’intercanvi i experiències entre els governs locals que integren la Xarxa.

Oferir serveis d’assessorament i assistència per als seus membres, formació de tècnics i la mútua cooperació entre les autoritats de les entitats locals en la localització dels ODS de l’Agenda 2030 a Espanya.

Treballar amb els governs locals línies d’actuació concretes després de la crisi provocada per la COVID-19 per a donar una resposta en el territori alineada amb l’Agenda 2030.

Peníscola habilita 1400 places d’aparcament gratuït per a este estiu

D’altra banda, amb l’arribada de l’estiu, el parc automobilístic en la localitat es multiplica exponencialment i, amb això, l’increment de trànsit rodat i la demanda de places d’aparcament.

L’àrea d’Urbanisme, l’àrea de Governació i Policia Local, juntament amb la Brigada d’Obres i Serveis han finalitzat l’adequació de set solars per a la ubicació de noves places de pàrquing gratuïtes. Dos solars al carrer Teruel amb camí Abellers, amb capacitat per a 400 places; tres solars entre l’Av. de l’Estació i el cementeri municipal, amb 300 places, s’han anat habilitant al llarg de l’inici de l’estiu. A estes se sumen les 150 noves places d’aparcament gratuït habilitades en el solar situat en la zona del Puntarró, en l’Av. Pigmalión.

També comptem amb 50 noves places en la zona de la Caleta, al carrer Castelló, que se suma a la zona d’aparcament després de la zona poliesportiva, que compta amb capacitat de 500 places.

Al voltant de 1400 places en total en nucli urbà, suburbà i l’extensió turística de Peñismar “gràcies a acords aconseguits amb particulars per part de l’Ajuntament que, a més, ha adequat les instal·lacions, les ha senyalitzades i habilitades per al trànsit rodat i l’allotjament de vehicles estacionats” ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jorge Rovira.

Des de la Regidoria s’està treballant per tancar nous acords per a sumar nous solars abans del mes d’agost, amb els quals es considera habilitar diversos centenars de places més.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Borriana contracta a quasi 100 aturats del sector agrícola a través del SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat hui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Onda honra al Santíssim Salvador amb totes les mesures preventives

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presidit la Missa Major que s'ha celebrat este matí, amb aforament limitat, i que els ondenses han pogut seguir per les televisions locals.

Ribó demana incloure el canal d’accés ferroviari a València en el “Pla Marshall europeu”

En una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, també li demana concreció sobre les aportacions al transport urbà de València.

El PP lleva la reforma de la Plaza del Ayuntamiento a la Real Academia de Bellas Artes y al Consell de Cultura

Denuncian que las intervenciones realizadas como el mobiliario con los maceteros instalados no están a la altura del valor arquitectónico y protección patrimonial de edificios como el propio Ayuntamiento.

Augmentaràn els habitatges cedits a víctimes de violència de gènere

El director general d'EVha i la subdirectora de gestió es reuneixen amb la directora general de l'Institut de la Dona.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià