19.8 C
Valencia

Peníscola controlarà l’aforament de les seues platges amb dron i intel·ligència artificia

"S'està treballant a marxes forçades per a poder garantir el millor servei, amb totes les garanties de desinfecció"

- Publicitat -AVL

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola renova la totalitat de llocs de socors de les platges urbanes. En total, 5 casetes substituiran les actuals.

Les noves casetes incorporaran sistemes especials de neteja i desinfecció, que s’inclouen en el protocol d’actuació del servei de salvament i socorrisme adaptat a l’escenari post Covid-19.

- Advertisement -

L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat l’esforç d’empreses i tècnics municipals en la seua posada en marxa per als pròxims dies, en els quals es preveu l’ampliació de serveis de salvament a conseqüència de l’avanç en les fases de la desescalada que programa el Govern, amb l’increment de la mobilitat.

“S’està treballant a marxes forçades per a poder garantir el millor servei, amb totes les garanties de desinfecció” ha explicat.

Esta setmana es procedirà a la reparació de les bases de fusta que sostenen les casetes, per a poder reposar-les a continuació.

dav

Control amb drons

El dron i el seu pilot col·laborarà estretament amb la Policia Local i l’equip de socorrisme i salvament, així com amb l’equip d’informadors en platges que s’activarà durant els mesos en què es preveu major ocupació.

El sistema permet sobrevolar la platja a una distància en la qual el banyista ni tan sols aprecia el dispositiu, que és, a més, molt silenciós; amb la intel·ligència artificial que incorpora pot calcular si el nombre de persones que ocupen la platja és l’adequat segons les recomanacions de les autoritats sanitàries i si aquest s’excedeix, ho comunica en temps real a la resta d’equips en terra.

“Les nostres platges urbanes, la Nord i la Sud, tenen més de mig milió de metres quadrats d’arenal, la qual cosa permet allotjar més de 25.000 persones en condicions de seguretat, respectant la distància de dos metres entre usuaris” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, “aquesta circumstància ens fa pensar que l’ocupació mitjana de la platja no superarà la recomanada, però hem d’establir i impulsar mecanismes que ens faciliten actuar amb rapidesa per a poder garantir unes vacances i unes platges segures en la nostra destinació”.

dav

En aquest sentit, el primer edil ha explicat que la previsió de l’Ajuntament és de comptar amb el servei del dron durant els mesos de juliol i agost, servei que a més de sumar-se al paquet de mesures que s’impulsen per al control d’aforament i acompliment de les normes de seguretat a les platges, s’inclou com una millora substancial per al servei de salvament i socorrisme en el municipi, ja que incorpora salvavides que pot llançar-se a l’aigua de forma molt ràpida i un sistema de missatgeria i alarmes a través de la megafonia que incorpora el mateix dispositiu.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,957FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra una cota de 1.318 positius de coronavirus en un només dia

Barceló: "Frenar l'avanç del virus depén de la màxima col·laboració de la ciutadania".

Alcalà-Alcossebre demana a la Diputació que amplie els plans d’ajudes als municipis en 2021

Francisco Juan: “Ara és el moment que, a través dels Ajuntaments, els recursos econòmics amb els quals compta la Diputació Provincial arriben als veïns i veïnes dels nostres pobles”

Els estudiants de les festes del Galileu i el col·legi major s’enfronten a multes de fins a 30.000 euros

La policia ha identificat ja a 40 estudiants que van participar en diverses festes que van tindre lloc el 26 de setembre en el Col·legi Major

Comerç distribueix bosses, samarretes, etc per a promocionar els mercats municipals de València

La ciutadania pot aconseguir estos productes exclusius comprant en qualsevol dels recintes municipals

Compte enrrere per l’apertura del centre d’Alzheimer La Pineda

Marco ha entregat les claus a la Fundació Alzheimer Salomé Moliner per a cedir la gestió i ús de La Pineda en la seua reobertura com a centre de dia d'Alzheimer
- Advertisement -

: Valencià