4:19 pm - Saturday, 4 July 2020

Peníscola controlarà l’aforament de les seues platges amb dron i intel·ligència artificia

- Publicidad -Reciplasa

"S'està treballant a marxes forçades per a poder garantir el millor servei, amb totes les garanties de desinfecció"

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola renova la totalitat de llocs de socors de les platges urbanes. En total, 5 casetes substituiran les actuals.

Les noves casetes incorporaran sistemes especials de neteja i desinfecció, que s’inclouen en el protocol d’actuació del servei de salvament i socorrisme adaptat a l’escenari post Covid-19.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat l’esforç d’empreses i tècnics municipals en la seua posada en marxa per als pròxims dies, en els quals es preveu l’ampliació de serveis de salvament a conseqüència de l’avanç en les fases de la desescalada que programa el Govern, amb l’increment de la mobilitat.

“S’està treballant a marxes forçades per a poder garantir el millor servei, amb totes les garanties de desinfecció” ha explicat.

Esta setmana es procedirà a la reparació de les bases de fusta que sostenen les casetes, per a poder reposar-les a continuació.

dav

Control amb drons

El dron i el seu pilot col·laborarà estretament amb la Policia Local i l’equip de socorrisme i salvament, així com amb l’equip d’informadors en platges que s’activarà durant els mesos en què es preveu major ocupació.

El sistema permet sobrevolar la platja a una distància en la qual el banyista ni tan sols aprecia el dispositiu, que és, a més, molt silenciós; amb la intel·ligència artificial que incorpora pot calcular si el nombre de persones que ocupen la platja és l’adequat segons les recomanacions de les autoritats sanitàries i si aquest s’excedeix, ho comunica en temps real a la resta d’equips en terra.

“Les nostres platges urbanes, la Nord i la Sud, tenen més de mig milió de metres quadrats d’arenal, la qual cosa permet allotjar més de 25.000 persones en condicions de seguretat, respectant la distància de dos metres entre usuaris” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, “aquesta circumstància ens fa pensar que l’ocupació mitjana de la platja no superarà la recomanada, però hem d’establir i impulsar mecanismes que ens faciliten actuar amb rapidesa per a poder garantir unes vacances i unes platges segures en la nostra destinació”.

dav

En aquest sentit, el primer edil ha explicat que la previsió de l’Ajuntament és de comptar amb el servei del dron durant els mesos de juliol i agost, servei que a més de sumar-se al paquet de mesures que s’impulsen per al control d’aforament i acompliment de les normes de seguretat a les platges, s’inclou com una millora substancial per al servei de salvament i socorrisme en el municipi, ja que incorpora salvavides que pot llançar-se a l’aigua de forma molt ràpida i un sistema de missatgeria i alarmes a través de la megafonia que incorpora el mateix dispositiu.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Centre de Tecnificació d’Alacant, referent de l’esport alacantí

José Luis Berenguer, regidor d'Esports, destaca que el conveni per al període transitori fins a 2023 àmplia les possibilitats d'ús de la instal·lació.

Alacant dona suport a 17 idees de joves emprenedors

El projecte 'Coworking Alacant' busca donar suport a idees de 17 joves emprenedors que disposaran d'un programa formatiu durant quatre mesos.

IVASS destina més de 450.000 euros per a prevenir la COVID-19

El centre especial d'ocupació ha funcionat com a centre d'operació logística per al repartiment d'estos productes en els recursos de l'entitat.

Detingut un home per fracturar el cristall d’una entitat bancària

Va propinar diversos colps amb una rajola d'obra al cristall de la porta d'accés

Segorbe destinarà 228.000 € a la recuperació econòmica

Estes ajudes s'uneixen als 201.000 € per a empreses afectades per la pandèmia del COVID-19; els 750.000 € destinats a inversió; a la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública amb cadires, taules, mercat i materials de construcció; i a la rebaixa de la meitat de l'impost d'obres i del 95% en la zona inclosa en el PEPRI.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià