jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Peníscola exigeix a la Generalitat Valenciana que pose en funcionament els rentapeus de les platges

Les estacions de captació d’aigua i el control dels bombeig són de gestió automàtica i, iniciada la temporada de platja, encara no funcionen correctament els rentapeus que no depenen de la xarxa municipal d’aigua.

L’Ajuntament de Peníscola ha convocat aquesta setmana una reunió de coordinació dels diferents serveis i àrees de gestió que tenen a veure amb les platges, després de la convocatòria de l’Òrgan Gestor, per realitzar el seguiment de l’inici de la temporada de bany.

Malgrat haver-ho advertit amb anterioritat a l’administració autonòmica, durant el mes passat, el servei de rentapeus no funciona correctament.

Des de l’Ajuntament s’ha posat en evidència a la Generalitat Valenciana, que gestiona les estacions de captació d’aigua i el control del bombeig d’on depenen gran part dels rentapeus en la platja Nord, el fet que encara no s’hi hagen reparat les avaries que estan provocant la falta de proveïment d’aigua.

Des de la Generalitat s’ha confirmat a l’Ajuntament la realització de la comanda de la gestió a una empresa especialitzada i que es donarà solució a aquesta qüestió en els pròxims dies, “solució que arriba tard” ha constatat el regidor de l’àrea de Mediambient, Alfonso López.

La problemàtica de les algues

Les novetats en la normativa per a les Banderes Blaves inclouen enguany l’obligatorietat del compostatge de les algues que es retiren de les platges.

En la Planta de Cervera, on l’Ajuntament de Peníscola diposita els residus com a integrant de la Zona 1, no compta amb aquest servei, “la qual cosa ens està dificultat l’eliminació de les algues acumulades” ha manifestat el regidor.

Després de la retirada i el trasllat de les algues a la planta el mes passat, el mateix Consorci prohibia a l’empresa concessionària de la recollida de residus dipositar-hi les algues. Per aquest motiu es van tornar a la platja, on es troben en aquests moments, ja que l’única opció que s’hi va donar és dipositar-les en l’abocador. “Afortunadament e estan localitzades en un únic punt i és una quantitat mínima, però hem de trobar una solució estructural per a aquesta nova situació perquè, a mesura que es vagen dipositant noves algues, aquest any i els venidors, poguem retirar-les com hem fet fins ara”.

Davant aquesta situació de bloqueig, la pròxima setmana s’ha convocat una nova reunió de coordinació extraordinària per decidir com implementar el protocol que garantisca la continuïtat de la Bandera Blava en la platja. Protocol que passa per deixar secar les algues en la mateixa arena, per facilitar-hi la biodegradació, tal com indica la normativa, o buscar una planta en la qual sí que es realitze el compostatge exigit per la norma.

Últimas noticias

Contenido relacionado