12 C
Valencia

Peníscola reivindicarà en Fitur la seua aposta per la sostenibilitat i la intel·ligència turística

La promoció de la gastronomia local serà un dels punts forts de la destinació a Madrid en el marc de la fira i fora d'ella, amb accions en mercats gastronòmics de la capital.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Peníscola ha presentat esta setmana les línies generals d’actuació de la destinació en la primera cita nacional turística, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

La localitat es reivindicarà en la cita madrilenya com a destinació innovadora que aposta per la intel·ligència turística, la qual cosa centrarà bona part de la seua agenda de treball tant amb cites amb empreses de serveis per al disseny de diverses actuacions al llarg d’esta anualitat, com amb administracions superiors.

- Publicitat -

Peníscola forma part de la Xarxa DTI a nivell nacional, des de la seua constitució, així com del conjunt de destinacions de la Comunitat que estan treballant en esta direcció, sent Peníscola una de les tres destinacions vocals dins de la xarxa autonòmica, “apostant per la innovació, la millora de l’accessibilitat, el compromís amb la sostenibilitat, la integració de la tecnologia i la millora de la governança” ha explicat la regidora de Turisme Raquel París. S’ha superat ja la primera fase de diagnòstic i enguany el consistori proposa dur a terme diverses actuacions i inversions per a continuar avançant en la implementació de la intel·ligència turística en la gestió de destinació.

El nou portal web, la inclusió de les noves tecnologies a les diverses estratègies de màrqueting i l’aposta per la integració de les diverses àrees per a la gestió de serveis sostenibles i eficients, són els objectius d’esta tasca transversal.

- Publicitat -

“La intel·ligència turística, la planificació estratègica i l’aposta per la qualitat turística ens faran més competitius i hem de reivindicar-nos davant el sector com una destinació pionera i compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible” ha valorat el propi alcalde, Andrés Martínez.

Peníscola de Cinema

- Publicitat -

Peníscola de Cinema és la marca que la ciutat castellonenca vol continuar posicionant en esta edició de la fira madrilenya.

Amb este objectiu, es presentarà al costat de la resta de ciutats de cinema de la Comunitat, en un espai específic en fira per a destinacions relacionades amb la indústria audiovisual. l Concretament, la destinació castellonenca compartirà la informació detallada sobre les rutes pels escenaris de rodatges, que s’han anat ampliant des de la seua posada en marxa des de 2016, tant a professionals com al públic final.

A més, durant el dijous, dia de la Comunitat entorn de la fira, Peníscola presentarà en roda de premsa nous esdeveniments vinculats a la marca de ciutat de pel·lícula, que tindran lloc enguany en la localitat. “Cites que hem d’anar ja posicionant en l’agenda dels mitjans i dels diferents agents turístics, perquè el públic final continue trobant excuses per a visitar-nos i redescobrir Peníscola i els seus escenaris de pel·lícula per a unes vacances de cinema” ha assegurat la regidora.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.

Recentment, l’impuls de l’àrea de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada serie Juego de Tronos, la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. La sèrie de Mediaset, El Chiringuito de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a La Ciudad en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per a la destinació.

Els Festivals i l’oferta cultural, claus

A ningú se li escapa que un dels avantatges competitius de Peníscola és el seu patrimoni monumental, conformat principalment pel Castell templer pontifici i la seua ciutadella.
A més d’este recurs patrimonial, l’oferta cultural de la ciutat és un dels principals atractius turístics de la destinació, així ho testifica l’últim perfil del turista que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat sobre el turista que arriba a la localitat del Papa Luna, que assegura que l’oferta cultural de la destinació és ja el principal factor de motivació per al desplaçament del turista a la ciutat, en 7 de cada 10 casos.

Per tot això, la cita madrilenya “és un aparador irrenunciable per a la nostra oferta cultural i de festivals que, entre diverses administracions, fem possible, com el Festival de Jazz, el Festival de Teatre Clàssic, el Festival de Música Antiga i Barroca, el Festival de Música Clàssica, a més d’altres festivals musicals orientats al segment més jove” ha explicat la responsable de l’àrea.

La gastronomia centra l’agenda

Amb la col·laboració de l’Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola, l’àrea de Turisme continua apostant per l’ampliació del concepte de vacances de cinema en la destinació més enllà del descobriment de les rutes i localitzacions de rodatges, incorporant receptes dels restauradors locals relacionades amb cadascuna de les produccions més emblemàtiques. Amb les receptes i Plats de Cinema la gastronomia peniscolana protagonitzarà un xou cooking en la pròpia fira, així com una demostració gastronòmica en el Mercat de la Pau de la capital, el divendres al llarg de tota la jornada.

L’aposta pel turisme familiar, estratègica per a la destinació

En esta nova edició de Fitur per a Peníscola el segment familiar continua sent una de les prioritats, amb el qual emprendrà noves accions promocionals en la cita turística madrilenya com a exemple en l’àmbit de col·laboració públic-privat, així com en l’àmbit de la promoció, de la mà de diferents institucions, també a l’empara de la Secretaria d’Estat de Turisme i de Turespaña, a través del Segell de Turisme Familiar.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià