19.3 C
Valencia

Peníscola insisteix en la sol·licitud d’una base d’ambulàncies per al municipi

Des del consistori s’exigeix a Sanitat que es considere la població de fet a Peníscola, atenent la seua condició turística i, per a això, aportarà nous informes sobre ocupació, consum d’aigua o generació de residus.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha insistit hui durant la visita a València, a la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, en la necessitat d’una base d’ambulàncies per a Peníscola.

El setembre de l’any passat, per unanimitat, es va consensuar a través de moció plenària, sol·licitar a la Generalitat, novament, este servei “tan necessari” com assegura l’alcalde.
“La increïble resposta de Sanitat és que el servei que es presta a la nostra comarca és suficient” ha explicat Martínez després de la trobada, i ha mostrat la seua incomprensió davant la “falta de consideració per part de Conselleria de la condició turística de la ciutat”.

Martínez ha assegurat que l’Ajuntament “seguirà insistint” davant de les justificacions de la Generalitat per no reforçar el servei a la localitat amb una base d’ambulàncies en el mateix municipi.

“Remetrem a Conselleria, informes amb dades sobre ocupació turística, consum de serveis i generació de residus, perquè comprenguen d’una vegada per totes que no poden organitzar un servei atenent a la xifra de població empadronada, tenint en compte que Peníscola compta amb 8000 empadronats, però genera un consum d’aigua que supera, de forma sostinguda, els 20.000 habitants, dada que encara creix més al llarg de la temporada turística, en què s’arribe a superar els 120.000”.

Una reivindicació històrica
En el ple de juny de 2016, per unanimitat de tots els grups, es va fer esta mateixa sol·licitud, “des de Generalitat no han atés la nostra petició i no deixarem d’exigir allò que és just” ha explicat Martínez. Esta primera sol·licitud el 2016 estava motivada per la recepció de l’informe requerit per part de l’Ajuntament a la Conselleria de Salut, pel qual es demanava competent un informe de no duplicitat amb l’objectiu de poder seguir contractant el servei d’ambulància 24 h.

Este procediment, que estava duent a terme l’Ajuntament en els anys anteriors, rebia per primera vegada un informe desfavorable el 2016 per a l’administració local, ja que assegurava que hi havia duplicitat i que l’administració local no és competent per a la contractació del servei sanitari esmentat.

Com a conseqüència d’este informe, l’Ajuntament va traure a licitació pública un contracte per a transport sanitari no assistit i, en l’actualitat, este transport sanitari, depenent de l’Ajuntament, atén al voltant de 1400 urgències a l’any, mentre que el servei que presta la Generalitat, com vehicles amb base en altres municipis veïns, atén 600 urgències anuals.

“Les xifres són molt clares, els vehicles sanitaris que es desplacen des d’altres poblacions són incapaços d’assumir la quantitat d’urgències que s’alerten en la nostra població, sobretot en els mesos d’estiu; és inadmissible i inconcebible que amb més de 120.000 habitants en temporada estival, duplicant i triplicant la població d’altres localitats que compten amb base d’ambulància a la nostra comarca, Peníscola no dispose de base d’ambulància pròpia; hem d’insistir a la Generalitat i ho farem fins que ens atenguen” ha assegurat Martínez.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià