Isabel Esbrí: “No vull que al meu poble la gent patisca por, humiliacions o desigualtat de condicions per les seues idees polítiques”.

L'alcaldable socialista de Peníscola es presenta per a "liderar el canvi" basat "en una altra forma de fer política...sense sectarismes" i amb un equip "de gent treballadora, compromesa i ben formada"

Quan demanes als qui la coneixen un qualificatiu per definir-la, “compromesa” i “responsable” en són alguns dels més repetits. També diuen altres, que “de vegades inclús es pren les coses massa a la valenta”, però tots coincideixen a dir que “creu fermament en el que fa”.

Isabel Esbrí, candidata socialista a l’alcaldia de Peníscola, sembla portar implícit, tant per la seua formació a l’àrea de Dret, entre altres coses, com per la seua trajectòria personal i professional, la necessitat de reivindicar la “igualtat“. Ara, demana el vot per convertir-se en “una alternativa real a l’equip de govern”.

-Sra. Esbrí, per què es presenta com a candidata a l’alcaldia de Peníscola? “Em presente com a candidata a l’alcaldia de Peníscola perquè el nostre municipi necessita una altra forma de fer política, necessita unes polítiques que vetllen per l’interés general de tots els veïns i les veïnes i, sobretot, perquè no vull que al meu poble la gent patesca por, humiliacions o desigualtat de condicions per les seues idees polítiques”.

-A la seva candidatura vosté ha parlat de liderar el canvi quins canvis serien els pilars fonamentals de la seua acció de govern? “Baixarem els impostos als establiments que obrin tot l’any. Treballarem per a solucionar la problemàtica de la venda ambulant top manta. Sol·licitarem el servei de rehabilitació i fisioteràpia, així com l’ampliació del servei de pediatria al centre de salut. Crearem la Borsa d’Ocupació Local, per a què totes les empreses contractistes de l’ajuntament ofereixen treball a totes les persones per igual. Redactarem el nou Pla General d’Ordenació Urbana.

-Que vol dir quan parla de millorar la vida de totes les persones i no només dels “amigotes”? “Vull dir que seré alcaldessa de totes les persones que estan empadronades a Peníscola, independentment del seu color polític“.

-Parlem del seu equip. Deia vosté en una entrevista quan va presentar la llista que són gent “ben formada, treballadora, i compromesa”, és que aquestes qualitats no creu que les tinguen els candidats d’altres formacions? “Jo parle del meu equip, no entre a valorar a la resta, i puc assegurar que la gent del meu equip és gent ben formada, treballadora i compromesa.

-Si fóra alcaldessa, quina seria la primera mesura que prendria? “La primera mesura que aplicaré serà realitzar una auditoria interna dels comptes de l’ajuntament”

– I si fóra regidora, en quines àrees li agradaria treballar? “Em presente per ser l’alcaldessa de tots els peniscolans i totes les peniscolanes i espere que em donen la seua confiança”.

-Fem lectura del mandat des de l’oposició. Com ho han fet? “Hem fet una oposició crítica i al mateix temps constructica. Durant estos 4 anys hem demostrat que som l’única alternativa real a l’equip de govern.

-Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals d’un municipi com Peníscola, sobretot per la gran força que té com a destí turístic i per tant també com a destinatari d’inversions d’altres administracions? “De forma positiva, ja que tindre governs socialistes beneficiarà al nostre poble, perquè governen sense sectarismes i aposten per les polítiques per a les persones, el benestar social, un altre model econòmic, com pot ser el turisme, per exemple”.

-Estaria oberta a governar amb pactes? “Tinc clar que no pactaré amb el Partit Popular. Per dues raons: la primera i principal per respecte als meus votants, i la segona: cal recordar la història perquè no es repetesca i els pactes entre la dreta i l’esquerra al nostre municipi no han funcionat”

-Amb quin partit se sentiria més còmoda pactant? “Pactaré seguint la meua convicció que Peníscola necessita un canvi”.

-Tots els alcaldables, òbviament busquen la majoria absoluta, però, fora d’aquesta majoria hi hauria algun altre resultat amb el qual se sentiria satisfeta,…encara que fos parcialment? “Em sentiré satisfeta en el que decidesca el poble el dia 26 de maig”.

 

: Valencià

Publicidad