Peníscola i Turisme Comunitat Valenciana col·laboraran en la lluita contra l’intrusisme en el lloguer turístic

Peníscola és el primer municipi de Castelló adherit a este programa de lluita contra l'intrusisme

288

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, han signat l’acord de col·laboració per al desenvolupament d’accions contra l’intrusisme i la competència deslleial en l’allotjament turístic.

Colomer i Martínez han rubricat també el conveni de promoció del producte cinematogràfic, segons el qual, Turisme Comunitat Valenciana aporta 100.000 euros a la promoció nacional i internacional de la nova oferta turística de Peníscola, que vincula la història cinematogràfica de la ciutat amb la seua gastronomia.

Acord contra l’intrusisme en l’allotjament turístic
Segons l’acord contra l’intrusisme, la Policia Local serà l’encarregada de recaptar informació sobre els habitatges turístics de la localitat i, en este sentit, es recopilaran dades com la identificació del propietari, característiques de l’allotjament, els canals i períodes de comercialització …

Els agents comprovaran també que l’allotjament disposa de número de registre com a habitatge d’ús turístic i que s’exhibeix, tant en la seua publicitat com a l’interior de l’apartament.
Tota la informació es remetrà al Servei Territorial de Turisme de Castelló que s’encarregarà d’iniciar les actuacions administratives que puguen ser necessàries.

El Servei Territorial, a més, impartirà sessions informatives sobre normativa turística als efectius de Policia Local.
Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Peníscola constituiran una comissió de seguiment que avaluarà el treball conjunt i establirà les dates i zones objecte de les campanyes d’inspecció.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha agraït a l’alcalde l’aposta per esta lluita contra la competència deslleial, que segons ha ressaltat és, en definitiva, una aposta per la qualitat.

Per a Colomer, este acord suposa compartir informació però també formació. “El municipi és la primera trinxera de defensa del turisme de qualitat i l’Administració local ha d’estar informada i formada per a garantir la millor experiència al turista” ha afegit el secretari autonòmic.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha destacat l’estreta col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i ha assegurat que aquest acord suposarà optimitzar recursos públics per a ser més competitius.

68.573 habitatges regularitzats en 2018
El reforç de la inspecció turística ha permés aflorar 12.621 apartaments de lloguer turístic en tota la Comunitat Valenciana en el que portem de 2018. D’esta manera, el registre d’habitatges turístics de Turisme Comunitat Valenciana disposa d’un total de 68.573 habitatges reglats, segons dades a 30 de juliol de 2018. A la província de Castelló, 14.033 apartaments estan donats d’alta en el registre turístic.