20.6 C
Valencia

Peníscola aprova en el ple modificacions de crèdit per fer front a l’emergència de la COVID-19

Del total de modificacions, 210.000 € es destinen a emergència social des dels Serveis Socials municipals.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola va portar ahir a debat al ple municipal diverses modificacions en les partides pressupostàries previstes per a enguany, “a causa de l’emergència que suposa enfrontar esta crisi sociosanitària”, tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.

Així, el ple ordinari ha contemplat modificacions en la partida dels Serveis Socials municipals, en matèria d’emergència social, per a poder fer front a la demanda de prestacions i ajudes per part de famílies que estan patint les conseqüències d’esta crisi. En el cas de l’emergència social, l’import previst de la qual en el pressupost 2020 era de 75.000 €, es suplementa amb 210.000 € més, quadruplicant l’assignació prevista.

- Publicitat -

“La destrucció d’ocupació que comporta esta crisi i la disminució d’ingressos en moltes famílies han disparat les sol·licituds d’ajuda; a més, estem duent a terme un programa de xecs per a menjar i productes de primera necessitat que està esgotant els recursos existents en la partida; no deixar a ningú enrere és la nostra premissa, així que es fa indispensable esta modificació” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha recordat que, en matèria de promoció de l’ocupació, s’ha aprovat també en este ple una modificació de crèdit per a poder impulsar un Pla d’Ocupació amb el qual contractar a 23 persones desocupades de la localitat, durant este estiu. El total de l’aportació de l’Ajuntament, en este cas, és de 97.333,61 €.

En la partida de despeses, a més, es realitzen modificacions de crèdit per a poder ampliar les compres de material de protecció per als empleats públics, així com garantir la seguretat dels usuaris dels serveis. En total, 14.200 € es modifiquen de partida per a poder adquirir mampares i altres materials que garantisquen el manteniment de distàncies de seguretat en diferents dependències municipals, com l’oficina d’informació turística o algunes instal·lacions esportives.

- Publicitat -

Pel que respecta a les modificacions en els capítols d’ingressos, el ple ha aprovat la modificació d’ordenances per les quals fer possible l’eliminació de la taxa d’ocupació de via pública per a establiments comercials i d’hostaleria.

Deixar de cobrar esta taxa suposa per a l’Ajuntament deixar d’ingressar 510.000 €, “un esforç enorme que hem decidit dur a terme per col·laborar en la reactivació dels sectors econòmics de la nostra ciutat” ha explicat Martínez.

- Publicitat -

A Peníscola hi ha quasi 600 autònoms, la majoria d’ells dedicats al sector comercial i de l’hostaleria, que comptaran enguany amb més de mig milió d’euros en les seues caixes o en les seues butxaques al no haver de desemborsar-los a l’Ajuntament.

Concretament, els ingressos d’ocupació de via pública a Peníscola, relatius a bars i terrasses ascendien a 360.000 € que l’Ajuntament renuncia a cobrar; 150.000 € suma el que deixaran de pagar els comerços a les arques municipals.

A este primer paquet de modificacions i mesures, “se sumaran més modificacions pressupostàries que s’efectuaran d’ací a poc temps, a mesura que vagen resolent-se cadascun dels expedients per part de l’equip de tècnics municipals als qui vull agrair l’enorme esforç que estan realitzant en estes setmanes tan complicades” ha valorat l’alcalde.

En este sentit, la regidora d’Hisenda ha indicat que s’està treballant en la creació d’una línia d’ajudes a autònoms i pimes, a la qual es preveu destinar més de 400.000 € i que es detallarà en els pròxims dies.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,036FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’aplicació Radar COVID ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana

L'APP empra tecnologia bluetooth de baix consum, funciona de manera anònima i està disponible tant per a IPHONE com per a Android

El Congrés autoritza prorrogar l’estat d’alarma fins al 9 de maig de 2021

El PP s'ha abstingut, igual que UPN i les formacions independentistes EH Bildu i la CUP.

Denuncien a un veí de Pedreguer per presumpte abandó i mort de la seua gossa

Esperança, així la va batejar “Els Poets”, l'associació animalista que es va fer càrrec, va morir tan sols l'endemà passat de ser rescatada. Presentava desnutrició i deshidratació severa i pesava tan sols 12 kg, quan per la seua raça havia de pesar més del doble. El seu propietari ha sigut denunciat per presumpte delicte d'abandó i maltracte animal amb agreujant de mort,

La confusió pel topònim de ‘Castelló’ divideix l’equip de govern al plenari

Mentre PSOE, PP, Vox i Ciudadanos han votat a favor de tirar endavant el requeriment per l'anul·lació o revocació del Decret d'aprovació del canvi de denominació del municipi de Villanueva de Castellón per la forma exclusiva en valencià "Castelló", Compromís, ho ha fet en contra, mentre que Podem ha optat per l'abstenció.

L’Alcora bonificarà l’IBI per a fomentar el lloguer social i afavorir a l’emancipació dels joves

També s'incrementarà la bonificació per a famílies nombroses, que passarà del 50% al 90%, el màxim que la llei permet.
- Advertisement -

: Valencià