29.8 C
Valencia

Peníscola treballa en la revisió del seu pressupost anual prioritzant l’emergència social

L'alcalde proposa als portaveus dels grups municipals consensuar els canvis.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha informat hui sobre la convocatòria en el dia de demà d’una Junta de Portaveus, la segona convocada durant l’estat d’alarma decretat pel Govern, en la qual s’adonarà de les gestions realitzades des de cada àrea i s’avançarà en la revisió del pressupost municipal per a enguany.

“La situació ens exigeix canvis i prioritzar l’emergència social, a més del suport al nostre teixit empresarial i els sectors productius” ha explicat, tendint una mà als portaveus dels grups municipals, als qui ha proposat consensuar els canvis que es vagen a produir en el full de ruta dels comptes municipals.

“Jo personalment he estat permanentment en contacte telefònic amb els representants de les diferents forces polítiques que componen la corporació municipal, informant-los de les mesures excepcionals i decisions que estem prenent” ha explicat l’alcalde.

En esta nova Junta de Portaveus s’adonarà dels informes que els diferents departaments estan elaborant per a avaluar les partides modificables i conéixer les necessitats previstes per l’àrea de Benestar Social i Serveis Socials, “que haurà de veure reforçada la seua disponibilitat pressupostària per a fer front a les necessitats que es plantegen en el pitjor escenari possible, que és el que estem remenant per a treballar amb previsió; el minvament d’ingressos serà important per les bonificacions de taxes i hem de reorganitzar les nostres prioritats en l’apartat de les despeses” ha insistit Martínez.

Les xifres de l’emergència social, en el primer mes de crisi
Des de la regidoria de Benestar Social s’han destinat en este primer mes, al voltant de 41.000€ en prestacions socials, per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària entre els col·lectius més vulnerables. En total, s’han compatibilitzat 35 beneficiaris de prestacions, 60 famílies beneficiàries del Pla de xoc per a famílies amb menors, que van quedar fora de les ajudes autonòmiques; s’ha atés 50 veïns a través del programa de Teleassistència, a 7 veïns amb el programa “Menjar a casa” i a 11 veïns amb el Servei d’Ajuda a domicili.

“En este primer mes de crisi sociosanitària ja hem pogut comprovar que el 50% de les famílies que han rebut ajuda municipal per a alimentació i serveis bàsics són demandants de prestacions socials per primera vegada. La situació mereix que ens bolquem amb els qui més ens necessiten”, ha valorat el primer edil.

El necessari impuls a l’economia local i suport a autònoms i petites empreses

Des de l’àrea d’Hisenda, s’ha accelerat la tramitació de pagaments, en total, l’Ajuntament ha procedit al llarg d’estes setmanes d’estat d’alarma al pagament de quasi mig milió d’euros a empreses proveïdores, entitats locals, en prestacions socials i a actuacions extraordinàries de desinfecció i neteja a causa del COVID-19.

En matèria de gestió de taxes i impostos, l’equip de govern municipal, ha decidit ajornar el pagament de taxes i impostos a final d’any, així com bonificar taxes pels períodes en els quals no s’haja pogut desenvolupar l’activitat.

“La nostra intenció és reduir la càrrega fiscal als autònoms i empreses de la nostra localitat, així com crear una línia d’actuacions de suport al sector” ha assegurat Martínez, que ha destacat com a condicionants importants per a tot això, la possibilitat d’utilitzar el superàvit del 2019, tal com ha sol·licitat la Federació Nacional de Municipis i Províncies. A més, “serà també molt important conéixer les dates en les quals podran reactivar-se els sectors com el turisme, depenent d’això haurem de realitzar un esforç major o menor, ja que el nostre teixit empresarial i l’economia de 1500 famílies del nostre municipi depenen d’això” ha explicat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià