Peníscola programa més de quaranta actes per a este Nadal

Les nits del 24 i 31 de desembre i del 5 de gener se celebrarà el ball popular en la carpa instal·lada en el recinte del Centre d'Estudis.

Publicitat

L’Ajuntament de Peníscola ha presentat este matí la programació amb la qual la ciutat festejarà el Nadal i el comiat de l’any. Des de les àrees de Cultura, Esports, Festes, Benestar Social i Turisme i gràcies a la col·laboració de particulars, associacions i entitats locals s’ha estructurat una completa agenda festiva per a tots els públics que arrancarà dijous que ve 5 de desembre, amb l’encesa de llums de Nadal.

Este primer acte tindrà lloc en el Palau de Congressos i comptarà amb la participació de la Coral Polifònica i la Coral Infantil de Peníscola, els qui recorreran els carrers de la localitat i oferiran un concert de nadales. El mateix dijous també tindrà lloc la inauguració del Mercat de Nadal, que “se celebrarà este pont amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i el sector turístic”, valora l’edil de l’àrea de Turisme, Raquel París.

PublicitatRovira  

A més, dins de la programació també s’inclou el Mercat Medieval, que se celebrarà des del 27 de desembre fins al primer dia de l’any nou o les Jornades Gastronòmiques de Cuina Tradicional, que romandran actives fins al 15 de desembre. Seguint amb les activitats turístiques, les visites guiades continuaran funcionant i oferint als visitants recorreguts guiats gratuïts per l’entorn patrimonial i els escenaris de cinema.

Des de l’àrea de Festes, el regidor responsable, Ramón Simó, ha confirmat que enguany es “repeteix la iniciativa de la Festa de Cap d’any i de la Nit de Reis, que inclourà un ball popular fins a la matinada; proposta que es repetirà, per primera vegada, en Nit de Nadal”.

Els actes amb major èxit de participació en els anteriors anys i que contempla la programació d’este Nadal són l’arribada de Papà Noel i el repartiment de joguets als xiquets i xiquetes de la localitat; la cavalcada dels Reis Mags i el saló infantil Peñisnadal, el qual obrirà les seues portes del 27 de desembre al 4 de gener.

En el pla esportiu, el campus de futbol solidari de la Penya Barça i la IV Carrera Solidària de Nadal 5K Urbà són algunes de les propostes que inclou l’agenda nadalenca.A més, la col·laboració de diferents associacions culturals i particulars ha permés incloure en la programació el curs de confecció de centres nadalencs, l’exposició permanent de pesebres, el festival de Nadal de l’Escola de Música o el Concert de la Coral Polifònica.

Per als qui gaudeixen de la litúrgia, el calendari religiós inclou la celebració de la Missa del Gall, la missa en el dia de Nadal, el dia de Sant Esteban amb el cercaviles de la Banda de Música, en Any Nou i la tradicional celebració el dia 6 de gener en presència de SSMM Els Reis Mags.

“L’esforç de tantes persones i agrupacions locals és realment admirable i digne de reconeixement i de felicitació” ha destacat l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha agraït també la tasca de coordinació de les diferents àrees per a la confecció del programa que inclou més de quaranta propostes per a tots els públics.

PROGRAMACIÓ: http://www.peniscola.org/ver/12154/Nadal-2019—2020.html

PublicitatJuega Limpio Orihuela