20 C
Valencia

Peníscola demana amb urgència a la Generalitat la reparació de la zona de la Porteta

La regidoria d'Urbanisme ha reiterat, per escrit, la petició d'actuació urgent a la Direcció General de Cultura i Patrimoni perquè s'execute la reparació de desperfectes identificats en la zona contigua a la muralla renaixentista.

- Publicitat -AVL

Després del temporal marítim del mes de gener, la zona de la Porteta, enfront de la muralla renaixentista de la zona nord del tómbol de Peníscola “va quedar molt danyada, amb efectes visibles de l’impacte del temporal sobre la pedra i amb una obertura en el ferm” ha explicat l’edil d’Urbanisme, Jorge Rovira.

A mitjan mes de febrer, el regidor va visitar la zona amb els tècnics del Servei Territorial de Cultura desplaçats a la localitat, als quals el mateix alcalde, Andrés Martínez, durant la visita, va sol·licitar una intervenció d’emergència per part de la Conselleria.

Durant la inspecció visual, els tècnics van poder comprovar l’estat en què havia quedat aquest espai que envolta la muralla, també en l’accés a la zona posterior dels penya-segats vora els murs del Castell, “i van coincidir amb els edils en la necessitat de prendre mesures en la zona” ha assegurat Rovira, al·ludint al compromís que va adquirir en aquells dies la Direcció General.

El regidor, després de posar-se en contacte amb la Direcció Tècnica en Matèria de Conservació de la Conselleria i, després d’haver rebut la negativa per resposta davant la petició, insisteix: “davant la perillositat que este espai no es repare, reiterem per escrit la nostra sol·licitud perquè s’actue amb la màxima rapidesa, no poden mirar cap a un altre costat”.

L’arquitecta conservadora del conjunt historicoartístic, Pepa Balaguer, va realitzar un informe tècnic que contempla la reconstrucció de la zona danyada “actuacions que no s’han executat i s’han d’executar ja” ha exigit Rovira.

Ateses les competències en matèria de conservació i recuperació del patrimoni de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, de la Conselleria de Cultura, des de l’Ajuntament se li ha sol·licitat novament l’execució de les obres de reparació, “perquè l’administració autonòmica preveu poder realitzar intervencions en cas d’emergències i este cas, sens dubte, ho és” ha valorat el regidor.

En este cas, a més de la reparació del ferm, quan es facen les obres, s’haurà de procedir a la reposició de canalitzacions i instal·lacions elèctriques, actuacions que escometrà l’àrea de Serveis de l’Ajuntament.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià