Peníscola celebra la festivitat de Sant Antoni Abat

Este divendres dèsset de gener és la festivitat de sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i les mascotes.

Este divendres dèsset de gener és la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i les mascotes.

En el Santuari dedicat a la Mare de Déu de l’Ermitana, s’ha oficiat hui la missa en honor a Sant Antoni Abat amb la presència dels majorals de l’Associació Sant Antoni Abat de Peníscola, la Corporació Municipal, la Reina de Festes i Cort d’Honor i un nodrit nombre d’assistents. A l’acabar els oficis religiosos se li ha imposat a Vicent Bayarri Ayza el mocador i la brusa que li acredita com Majoral d’Honor el 2020.

El pes del sector agrícola a Peníscola és molt important, igual que molts altres municipis de la Comunitat Valenciana, i els sants patrons relacionats amb el món rural tenen una forta presència des de fa segles.

Per a finalitzar l’acte la Reina i Cort d’Honor han repartit els tradicionals rotllets, tant a la porta de l’església com a la ludoteca municipal.

Els actes continuaran tot el cap de setmana amb les fogueres, el repartiment de llonganisses i vi i la benedicció dels animals. Enguany se celebraran en la carpa situada en l’antic Centre d’Estudis i no en l’edifici sociocultural.

ValenciàEspañol