30.8 C
Valencia

Peníscola aprova 156.000 € per a reforçar la seguretat, neteja, desinfeccions i material sanitari

El ple municipal aprovarà demà destinar part dels romanents del passat any a tasques de prevenció i seguretat sanitària.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Peníscola aprovarà demà en el ple ordinari un paquet de modificacions de crèdit per a emprar els romanents generats en l’any passat.

Part d’estos es destinen a la prevenció i la presa de mesures de seguretat sanitària. Per estos conceptes l’Ajuntament preveu destinar un total de 156.000 euros que procedeixen del superàvit pressupostari.

Concretament, s’aprova destinar 65.000 € al reforç de la seguretat a través del pagament d’operatius per a la Policia Local, 30.000 € en el reforç de la desinfecció en espais i edificis públics, 25.000 € a la compra de material sanitari, així com 36.000 € per a l’ampliació del servei de neteja per a edificis públics, com el col·legi de primària.

“Enguany estem havent de fer un esforç extraordinari per a treballar en la prevenció i la seguretat, per això estem reforçant constantment els serveis que poden ajudar a pal·liar els afectes del COVID-19” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, que ha celebrat “la derrota de la proposta socialista d’expropiar els estalvis dels ajuntaments”.

L’alcalde ha destacat que des del primer trimestre de l’any “s’han estat efectuant canvis en el pressupost municipal, prioritzant donar solucions a l’extraordinària situació generada per la COVID-19” recordant la posada en marxa d’un Pla de Mesures de Xoc per a la Reactivació del Sector Turístic, amb més de 4 milions d’euros; o l’ampliació de la partida d’emergència social, “per a fer front als devastadors efectes de la crisi sanitària sobre l’economia de les famílies més vulnerables”, concretant que és quadruplico la partida, passant de 70.000 € a més de 280.000 €.

En les modificacions actuals, es preveu emprar els romanents a les citades tasques de prevenció i millora de la neteja i desinfecció d’espais públics, com per exemple, en el centre d’educació infantil i primària de la localitat, on esta mateixa setmana ja compten amb dos netejadores, al llarg de la jornada estudiantil, per a la higienització de les condícies, a més de les neteges diàries vespertines i les desinfeccions setmanals que es duran a terme al llarg de tot el curs escolar.

La resta d’edificis públics també comptaran amb un reforç d’estos serveis, per exemple en la Unitat de Respir Familiar o la Ludoteca Municipal.

Aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

La corporació municipal donarà també en el ple llum verda a la millora de la mobilitat del personal dels serveis municipals.

Es preveu l’aprovació d’una modificació de crèdit per la qual es puga destinar romanents del passat any a l’adquisició de vehicles.

Concretament es tracta de la compra de tres nous vehicles elèctrics per valor del voltant de 90.000 € per a, per exemple, desplaçar a les treballadores de l’àrea de serveis socials als habitatges de persones dependents.

“Creiem que hem de ser exemplars, també en l’adopció de mesures i actituds que contribueixen a la millora del nostre entorn i el medi ambient, per això els nous vehicles seran elèctrics” ha explicat el mateix alcalde.

A esta mesura se sumarà la posada en marxa d’assortidors elèctrics, durant el trimestre vinent en col·laboració amb la Diputació provincial, punts de recàrrega per a vehicles d’estes característiques.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià