30.8 C
Valencia

Peníscola realitzarà tests a la comunitat educativa si la Generalitat no assumeix la responsabilitat de fer-los

L'Ajuntament de Peníscola sol·licitarà en el pròxim ple al Consell realitzar proves a professors i alumnes.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mantingut una reunió esta setmana amb representants del centre d’infantil i primària, al costat de l’edil de l’àrea de Cultura i Educació, Ramon Simó, per a treballar coordinadament per la seguretat de la comunitat educativa. En els pròxims dies tindrà lloc la reunió amb representants de l’institut del municipi.

“Ens hem posat a la disposició dels centres educatius amb l’objectiu de col·laborar en el necessari per a un inici de curs segur per a les nostres filles i fills” ha explicat el mateix alcalde després de la trobada, en el qual els edils han informat el centre sobre la petició que l’equip de govern local elevarà al pròxim ple a la Generalitat per a realitzar tests serològics als membres de la comunitat educativa.

La moció que s’ha registrat per part de la portaveu de l’equip de govern, Raquel París, proposa que els tests siguen massius, continus i periòdics per a evitar focus de contagi, instant que es realitzen a professorat, alumnat, equips directius i personal dels centres escolars de la població. A més, sol·licita el suport de la Diputació de Castelló perquè se sume a instar d’igual forma al Consell a finançar la realització de test per a iniciar el curs amb la màxima seguretat.

Dins de les propostes de la moció es troba la d’instar el govern autonòmic que, a través de la Conselleria d’Educació, subministre als centres escolars que així ho sol·liciten material de prevenció davant la COVID-19. El document també sol·licita seguretat jurídica, tant a docents com equips directius, així com a personal dels centres, en cas de brot en el centre en el qual es troben treballant.

L’alcalde ha valorat la “importància que Generalitat assumisca la seua responsabilitat i prenga totes les mesures necessàries per a garantir un inici de curs sense riscos per a la comunitat educativa” i ha posat a la disposició dels centres els recursos municipals per a contribuir a això.

“Si la Generalitat no compleix amb la seua obligació amb la comunitat educativa, l’Ajuntament de Peníscola estarà disposat a realitzar tests i contribuir a la presa de mesures que garantisquen la tranquil·litat dels pares i mares en este retorn a les aules marcat per la pandèmia” ha assegurat.

La Brigada Municipal implementa mesures per a la seguretat del col·legi

L’Ajuntament de Peníscola està treballant en les mesures de seguretat sol·licitades per part de la direcció del centre. Una de les accions principals és la millora de la zona de cuina, on s’han adequat les canalitzacions, s’ha reparat el paviment i s’han adequat els sistemes de ventilació. A més, amb la finalitat de garantir els espais en el seu interior, s’ha dut a terme una redistribució del mobiliari.

Als patis s’han eliminat els elements de formigó no imprescindibles així com la tanca metàl·lica que dividia el pati de la zona esportiva. També s’ha pintat la tanca de colors que divideix les pistes del pati i s’han substituït les antigues papereres per unes d’acer inoxidable. La Brigada també s’ha encarregat de l’adequació de la zona d’Educació Infantil i de les accions de millora del paviment de la zona exterior del recinte. Esta setmana s’han retirat els bancs i s’estan executant les tasques de millora del corredor que dona accés a la zona de menjador.

La Policia Local coordina juntament amb la regidoria d’Educació les tasques de millora de la seguretat en els accessos al centre. “Estem treballant en l’augment, canvi i delimitació amb tanques dels accessos al centre, en la modificació de les parades d’autobús, en la instal·lació d’aparcament per a bicicletes, així com en la realització de cartelleria”, exposa l’edil d’Educació, Ramón Simó, qui ha explicat que el pont de fusta que uneix el carrer Pigmalión amb el recinte escolar també tindrà horari d’ús.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià