Penyagolosa Trails HG obri preinscripcions amb una nova imatge

El termini per a preinscriure's finalitzarà el 8 de desembre i el dia 13 del pròxim mes es coneixeran els 2100 participants de la MiM i la CSP.

La diputada d’Esports, Tania Baños; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director de Penyagolosa *Trails HG, Tico Cervera, han donat el tret d’eixida per a esta edició de la prova, que ha comptat també amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya, i representants de tots els clubs que col·laboren en l’organització d’este referent de trail en l’àmbit internacional.

Este acte institucional ha servit per a presentar la nova imatge de la prova, que té com a eslògan ‘Corre amb els teus’. A més, demà, dissabte 23 de novembre, s’obrin les preinscripcions en la web www.penyagolosatrails.com per a la vint-i-dosena edició de la MiM i la novena de la CSP. El termini conclourà el 8 de desembre i el sorteig on es coneixeran els agraciats que podran participar en Penyagolosa Trails 2020 serà el 13 de desembre.

Cal recordar que Penyagolosa Trails HG va acollir en 2018 el Campionat del Món, la qual cosa va incrementar la seua projecció a tot el món. Tant és així que en la passada edició es van preinscriure 4.730 corredors i corredores de 49 nacionalitats diferents. En este context, per a l’edició de 2020 la participació està limitada a 2.100 dorsals, 1500 participants per a la MiM i 600 per a la CSP, pel fet que les proves travessen el Parc Natural del *Penyagolosa i es pretén així que no hi haja impacte sobre la naturalesa.

En este context el responsable d’Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, ha explicat que “este projecte s’insereix perfectament en la nostra idea de convertir les nostres comarques en referents esportius, en una ‘Comunitat de l’Esport’. Penyagolosa Trails, a més de fomentar l’activitat física, potència la col·laboració entre persones, entitats i institucions i enforteix la cohesió social i les seus 800 voluntaris són un exemple”, i ha afegit: “És un esdeveniment esportiu de primer ordre però també un autèntic fenomen social. Just és constatar que la seua repercussió va molt més enllà de l’esport perquè suposa una magnífica promoció de les comarques de l’interior de Castelló i genera un impacte econòmic important. A més l’organització no oblida el seu compromís amb l’entorn: limitar el nombre de participants és clau per a minimitzar l’impacte ambiental que implica l’organització d’una carrera que travessa un parc natural. Per tot això l’organització sempre tindran al seu costat a Esport de la Generalitat”.

Per part seua, la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, ha considerat molt encertada l’elecció de l’eslògan d’esta edició, “perquè la participació en una prova d’estes característiques no sols concerneix qui la corre, sinó també, a tota la família, que d’alguna o una altra manera, també viu la carrera”. També assenyalava que “Penyagolosa Trails és molt més que esport, perquè ens posa en el mapa dels circuits nacionals i internacionals, de la qual la província de Castelló se sent molt orgullosa”.

I que a més, “ens ajuda a donar a conéixer el nostre interior, que és un dels principals objectius de l’equip de govern de la Diputació del canvi”. És alguna cosa, ha afegit, “que ho sabem d’altres anys i que quedarà de manifest quan publique la relació d’inscrits i coneguem la procedència dels inscrits”.

Finalment, el director de Penyagolosa Trail, Tico Cervera, ha comentat que “volem continuar fent de la MiM i la CSP referents en el món del trail, tant a nivell nacional com internacional”. I indicava que “l’obertura de preinscripcions i la presentació de la nova imatge és com el començament de l’edició del pròxim any” i ha animat a la participació en tots els amants d’este esport.

La Marató i Mitja complirà la seua vint-i-dosena edició i ja és una prova emblemàtica en la posada en valor de la història, la recuperació de sendes, el respecte a l’entorn, i d’evolució i consolidació en el circuit nacional i internacional de carreres de muntanya. En 2020 tornarà a tindre 60 quilòmetres, amb un desnivell positiu acumulat de 3300 metres. La CSP aconsegueix la seua novena edició i tornarà a tindre 107,4 quilòmetres amb un desnivell positiu de 5600 metres. Totes dues proves formaran part de la Spain Ultra Cup i seran puntuables per a Ultra-Trail du Mont Blanc i Western States Endurance Run. A més, la CSP estarà en el circuit Ultra-Trail World Tour.

‘Corre amb els teus’
La imatge d’esta edició està basada en l’eslògan “Corre amb els teus”. Un lema extret de l’esperit de companyonia i d’amistat que embolica a la prova, ja que la majoria de participants realitzen la prova amb els seus amics i companys de club, quedant fins i tot per a inscriure’s al sorteig tots junts. ‘Corre amb els teus’ també fa referència a aqueixa família i amics que acompanyen als participants i que els ajuden en el seu camí a Sant Joan de Penyagolosa.

Així, els quatre cartells presentats hui giren entorn de l’emoció que es viu en la meta, la companyonia o l’afició, senyals d’identitat que fan tan espectacular i diferent la prova castellonenca. En el primer veiem a la família, tan important en el suport del dia a dia del corredor i que provoca tanta emoció i tendresa en la línia de meta, on deixa imatges per al record. El segon està centrat en els amics i mostra la valentia, competitivitat o confiança a superar un repte com és qualsevol de les dues proves de Penyagolosa Trails HG.

El tercer és el d’equip i en ell es veuen nervis, optimisme i entusiasme davant el repte al qual s’enfronten els protagonistes. I el quart és el de l’afició, que és un símbol d’eufòria, alegria i interés, i que mostra com es bolquen els afeccionats, familiars i veïns dels pobles amb la prova. Tots ells representen valors de gran importància que viuen tots els corredors i corredores de Penyagolosa Trails.

ValenciàEspañol