17 C
Valencia

La Diputació convertirà Penyagolosa en un recurs turístic de primer ordre

La restauració i dinamització del conjunt arquitectònic del Santuari revertirà en noves oportunitats turístiques.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Diputació de Castelló convertirà Penyagolosa en un recurs turístic de primer ordre. Així, la restauració i dinamització del conjunt arquitectònic del Santuari per part del Govern Provincial revertirà en noves oportunitats turístiques per al territori, en consolidar-se com a centre de recepció de visitants de Camins de Penyagolosa i constituir-se a més com un centre lúdic i turístic en el qual poder gaudir del ric patrimoni natural i històric que embolica a tan emblemàtic enclavament.

Així ho ha posat de manifest el president de la Diputació, Javier Moliner, qui veu en aquest inici dels tràmits perquè el Govern es faça càrrec d’aquest conjunt arquitectònic “un abans i un després per al turisme cultural de l’interior de la nostra província”. En aqueix sentit, ha assegurat que “el compromís del Govern Provincial amb el patrimoni natural, cultural i històric dels nostres pobles té en aquest projecte un repte amb el qual atraure noves oportunitats al nostre interior. Recuperarem i dignificar aquesta joia patrimonial religiosa. I si el Castell de Peníscola és l’emblema turístic i patrimonial de la costa, Sant Joan de Penyagolosa ho és del nostre interior”.

Cal recordar que el Bisbat Sogorb-Castelló, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la major brevetat possible per a tirar avant un projecte d’aquesta envergadura.

En aqueix sentit, Moliner ha posat com a exemple els bons resultats de l’ambiciós treball que la Diputació ha realitzat amb el Pla Director del Castell de Peníscola a favor de la dinamització turística a la província a través d’un enclavament patrimonial orgull de tot el territori.

- Publicitat -

“Un dels eixos estratègics d’aquest Govern és recuperar i posar en valor tot aquell patrimoni material i immaterial que conforma la nostra identitat i del qual ens sentim orgullosos. El castell de Peníscola és un clar exemple en la costa, una fortificació única sobre la qual hem invertit a través d’un ambiciós Pla Director per a convertir-la en un dels principals enclavaments turístics i culturals de la província. Aquest pas històric que hem donat en fer-nos càrrec de Sant Joan de Penyagolosacaminarà en aqueix sentit de dignificació del nostre patrimoni i la seua posada en valor per a atraure noves oportunitats i un millor futur per als nostres pobles”.

I és que aquesta important actuació es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revaloritzar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial dels ‘Camins de Penyagolosa’. “Aquesta restauració de l’espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l’eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de “Camins”per a continuar posant en valor les peregrinacions que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

- Publicitat -

Un salt qualitatiu per a la candidatura de Camins de Penyagolosa

El compromís assumit per part de la Diputació amb Sant Joan de Penyagolosa suposa un salt qualitatiu fonamental per a la candidatura de Camins de Penyagolosa a Patrimoni Mundial.

Cal recordar que, l’any 2014, naix aquest projecte amb el propòsit dotar als pobles de majors recursos culturals i turístics, a partir de la posada en valor de la riquesa patrimonial que envolta a deu municipis amb camins ancestrals fins al Santuari: les Useres, Vistabella del Maestrat, Xodos, Culla, Lludient, Villahermosa del riu, Llucena, Atzeneta del Maestrat, Lludient, Castillo de Villamalefa i Puertomingalvo, aquest últim a la província de Terol.

Des de llavors, entre altres accions de promoció de la candidatura, s’ha treballat en la redacció de l’expedient que la representarà davant UNESCO, gràcies al treball de catalogació dut a terme per la Càtedra Diputació de Centres Històrics i Itineraris de l’UJI, a més de la important col·laboració dels veïns dels municipis que han aportat múltiples referències bibliogràfiques, fotogràfiques, documentació i detalls sobre els costums històrics de l’entorn de Sant Joan de Penyagolosa. Hui dia, aquest informe tècnic es troba en mans de la Generalitat Valenciana, que serà l’encarregada de presentar-lo al Ministeri de Cultura, que al seu torn haurà de donar trasllat de la proposta al Consell de Patrimoni Mundial.

En les pròximes setmanes, està prevista una reunió en Puertomingalvo, juntament amb els tècnics de patrimoni del Govern d’Aragó, per a ratificar l’impuls nacional a la candidatura de totes dues comunitats autònomes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.

Gandia adjudica les obres de l’Ies Ausiàs March per 7’2 milions d’euros

Els treballs de rehabilitació integral de l’edifici original i l’ampliació del centre duraran 24 mesos.

El Casal Jove de Sagunt acull la quarta jornada de Lluna Plena

Les activitats que tindran lloc el dissabte, 28 de novembre, han sigut proposades i organitzades per l'equip de Corresponsals IES.

La Comunitat Valenciana proposa reunions de fins a 10 familiars a les celebracions nadalenques

La consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública, Ana Barceló, ha anunciat en una roda de premsa aquesta vesprada que la Comunitat Valenciana ha...

Castelló comptarà amb cinc nous pisos per al parc públic d’habitatge

La regidora d'Habitatge subratlla que la ciutat incrementa enguany en dotze els habitatges socials.
- Advertisement -

: Valencià