Pepa Guardiola reflexiona sobre l’ofici d’escriure en el Dia del Llibre del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell va celebrar divendres passat el Dia del Llibre amb l'escriptora de Xàbia Pepa Guardiola en una jornada intensa que va començar amb el contacontes “Tomeu i la fada Joanaina” i va continuar amb la presentació de “La memòria dels ones”, la seua última novel·la. L'autora va seduir amb les seues reflexions sobre la literatura en la presentació de la seua novel·la “més personal i generacional”.

El Poble Nou de Benitatxell va celebrar el dia del llibre amb l’escriptora xabiera Pepa Guardiola el passat divendres, 20 d’abril, en la Biblioteca Municipal. La programació va començar a les 17.30 de la vesprada amb el contacontes de l’obra infantil de l’escriptora “Tomeu i la fada Joanaina” destinada a les famílies amb xiquets menuts. A continuació, a les 19.30 va començar la presentació de l’última obra de l’autora.

L’acte va estar presentat per l’escriptora i periodista poblera Empar Ferrer. Els alumnes del Taller de Memòria van sorprendre amb una bella rosa de paper en homenatge a Vicent Andrés Estellés. Segons paraules de la mateixa Pepa Guardiola, “La memòria dels ones” va sorgir arran de la seua predecessora “El desordre dels dames”. En aquella obra, Guardiola contava les històries viscudes per avantpassades llunyanes i va sentir la necessitat d’escriure sobre la seua generació “la que m’acompanya, i acompanye, en temps, vivències, experiències i emocions” va assenyalar. Tot i que altres ocupacions la van allunyar d’aquesta empresa, la seua creativitat va començar a visualitzar un bon nombre de personatges que van guanyar terreny i espai fins a obligar-la a dedicar-li temps al projecte que havia apartat.

“Hem volgut que tant els més menuts com els lectors adults disfruten del “Dia del Llibre” amb les obres d’una autora de luxe i molt estimada en la comarca. El contacontes dramatitzat atraurà al públic infantil “Tomeu i la fada Joanaina” va apuntar Manolo Segarra.