miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

EL ‘PEPERO’ SEMPRE MENTEIX TRES VEGADES

Ara el Partit Popular vol tapar les seues vergonyes dient que som els Socialistes els qui estem descoordinats. Nosaltres? Fem un resum.

Si estàvem acostumats al fet que els dirigents del Partit Popular esmenten quan venen la seua gestió de govern, ara que ocupen la majoria dels bancs de l’oposició institucional la seua capacitat de retorçar la realitat s’ha disparat. De vegades és difícil saber si conviuen en la nostra realitat o han creat la seua pròpia.

La seua última distorsió va dirigida a dissimular la seua enorme malaptesa administrativa i intentar convéncer al món de la festa taurina que no van ser ells els qui van tirar la pedra i van amagar la mà.

Tot comença allà pel 23 d’octubre de 2017, quan després d’escoltar a un lobby de metges i desoint a la comissió consultiva en assumptes taurins, el PP (concretament la senyora María Remedios Yañez Motos i María José Catalá Verdet) va presentar en les Corts Valencianes una Proposició No de Llei (PNL) on demanava la figura del segon metge en els festejos taurins en el carrer, els Bous al Carrer, per a municipis de més de 5000 habitants.
Algú en el PP es va adonar de la barbaritat i va començar a cridar en la sala de màquines de la cúpula popular en Les Corts “l’hem cagat, cal retirar açò!!”

Però els representants del lobby mèdic ja havien aconseguit presentar la seua proposta que va ser arreplegada pel grup de Podemos i presentant-la per a la llei d’acompanyament dels pressupostos autonòmics. Un document extens que va passar la seua aprovació ajunte la tramitació pressupostària sense que tots recaigueren en açò (no recorde al PP advertir aquest text).

Arribats a aquest punt el Partit Popular després de governar massa anys basats en la voluntat de les seues gònades resulta que no coneixen com funciona la tramitació legislativa. Volent defensar la festa i les comissions organitzadores d’actes taurins van començar a demanar la derogació de la llei sense més, cercant el titular en els periòdics i sense pensar el que açò suposava.

D’altra banda els Alcaldes i Alcaldesses Socialistes van demanar la derogació en coordinació amb la Federació de Penyes Taurines, l’Associació en Defensa dels Bous al Carrer i de la mà de la Comissió Consultiva presidida per José Maria Angel, Director de l’Agència Valenciana d’Emergències i encarregat de vetlar per la seguretat d’actes taurins en la nostra comunitat autònoma. Com era la diferència? Tenir un full de ruta clar per a la defensa els interessos de la festa.

Mentre la derogació que demana el PP de la figura del segon metge haguera allargat la seua tramitació en Les Corts fins a final de la temporada taurina, obligant a les comissions organitzadores i ajuntaments a pagar el segon metge fins a entrar en vigor aquesta derogació; els Socialistes han marcat el seu full de ruta per a la derogació pensant en els interessos dels afectats. En amb prou faenes un mes s’ha votat la moratòria de la llei i aquesta ha entrat en vigor, la qual cosa ha suposat que no s’haja de contractar el segon metge des de ja mateix, sense esperar a res més. I ara hi ha dos anys de termini per a tramitar la seua derogació sense que l’espera que perjudique econòmicament a ningú. Entre cercar l’espectacle mediàtic sense donar solucions que planteja el PP o la solució ràpida i ben plantejada dels Alcaldes i Alcaldesses Socialistes crec que és fàcil decantar-se per la segona que s’ha plantejat cercant els interessos de la festa.

Ara el Partit Popular vol tapar les seues vergonyes dient que som els Socialistes els qui estem descoordinats. Nosaltres? Fem un resum.

El PP presenta una PNL demanant un segon metge sense consultar als seus representants en els ajuntaments i sense preguntar a la Comissió Consultiva. És el PP qui demana la derogació sense pensar que durant el temps que es tramite (mesos) hauríem de seguir pagant el segon metge.

El PP s’oposa a la moratòria que és d’aplicació immediata i salvaguarda els interessos de l’afició mentre es tramita la derogació. Després de veure el nyap dels seus diputats i diputades i no poder explicar que basen les seues propostes la seua eixida més fàcil és a dir que són els socialistes els que no estan coordinats. El que s’ha dit, el ‘pepero’ sempre menteix tres vegades…i damunt li’l creu.

Autor. Adrián Sorribes. 1r Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Nules.

Últimas noticias

Contenido relacionado