Pepet i Floreta, els protagonistes de la imatge gràfica de les Falles de València de 2019

El Premi Nacional de Disseny Dani Nebot ha sigut l'encarregat d'elaborar els cartells promocionals

Pepet i Floreta, dues figures caracteritzades de faller i fallera, són els protagonistes de la imatge gràfica de les Falles de 2019, que enguany ha sigut elaborada pel Premi Nacional de Disseny Dani Nebot. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, acompanyat de les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i del dissenyador, ha sigut l’encarregat de descobrir els cartells en un acte celebrat en el Saló de Cristall del consistori davant la presència de professionals valencians del disseny.

Comptar amb Nebot és una gran oportunitat per a les Falles, que són el major festival d’art públic del món i mereixen comptar amb els més grans artistes”. Així ha comentat Fuset el que suposa per a València que el Premi Nacional de Disseny haja elaborat els cartells oficials de les Falles 2019. “Així es continuarà capant a nous públics, més enllà dels qui ja coneixem i volem les Falles”, ha comentat el regidor.

El dissenyador ha explicat les dues versions del cartell, que reprodueix a la fallera i el faller “com a protagonistes actius o passius, però indispensables, de la festa de les Falles”. Així mateix, ha destacat que totes dues figures “representen a tota la ciutadania i, en la seua simplicitat, pretenen transmetre els valors que tota festa vol difondre: cordialitat, alegria, diversió i sorpresa”.

Per a Nebot, la imatge dissenyada per a estes Falles 2019 “és una promesa de diversió, d’alegria, de convivència, i vol ser un homenatge als autèntics protagonistes de la festa, a cadascuna de les persones que habiten esta ciutat, els amfitrions, i cadascuna de les quals ve de fora a gaudir-les amb nosaltres“.

Fa uns pocs anys era impensable que un Premi Nacional de Disseny poguera optar a este encàrrec pel tipus de procediment, però gràcies a les noves bases de selecció consensuades amb els professionals estem retornant el cartelisme festiu a una senda històrica per la qual han passat els millors de cada moment, amb noms com Segrelles, Raga, Contreras, Lorenzo i Renau”, ha explicat Fuset.

CatalanSpanish