‘Per dignitat i memòria’: el PSPV llança una campanya de “reparació col·lectiva”

José Muñoz destaca que l'exhumació del dictador Franco és “una victòria de la democràcia espanyola i un moment històric per al nostre país”.

El PSPV engegarà a la Comunitat Valenciana la campanya ‘Per dignitat i memòria’, en la qual els socialistes plantegen “actes de reparació col·lectiva” coincidint amb l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos que tindrà lloc el dijous 24 d’octubre.

El secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, la secretària de Memòria Democràtica del partit, Alicia Piquer, i el cap de llista del PSPV-PSOE al Senat per la província de València, Javier de Lucas, han presentat esta “campanya en positiu” que inclourà actes de “memòria, record i reparació que homenatgen totes les persones que van lluitar per la democràcia a Espanya i a la Comunitat Valenciana”.

Rovira  

“Com a estat democràtic de primer nivell el primer que hem de fer és reparar la memòria i la justícia de tots els represaliats”, ha destacat Muñoz, qui ha ressaltat també la necessitat de “continuar treballant en l’aplicació de la Llei de Memòria Democràtica perquè totes eixes persones que tenen familiars i éssers estimats en fosses comunes puguen enterrar-los amb dignitat”.

RECUPERAR LES HISTÒRIES DE LES VÍCTIMES
La secretària de Memòria Democràtica del PSPV, Alicia Piquer, ha explicat que en esta campanya el partit, a través de tota la seua militància, “va a fer un esforç per recuperar totes les històries de víctimes que tenim en el nostre entorn i anar als llocs de memòria”.

“Entre els afusellats i exiliats hi ha molta militància que l’única cosa que va fer va ser mantindre la institucionalitat durant la Guerra Civil i defendre els nostres ajuntaments”, ha explicat Piquer, que ha indicat que la campanya finalitzarà l’1 de novembre amb un acte en el cementeri de Paterna”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela