```
miércoles, 1 mayo 2024

El Villarreal perd davant l’Espanyol i s’acomiada de la Copa del Rei (3-1)

El Submarí s'acomiada de la Copa del Rei en caure a la tornada de huitens de final.

No va poder ser. El Villarreal va perdre davant el RCD Espanyol en el partit de tornada dels huitens de final de la Copa del Rei i queda eliminat del torneig (3-1). El xoc d’anada, disputat a l’Estadi de la Ceràmica, havia acabat amb 2-2 al marcador.

Luis García va col·locar sobre el camp un onze amb moltes cares noves. El més destacat va ser el debut amb el primer equip del jugador planter Pepe Castaño, que va formar en l’eix de la defensa al costat de Bonera, que va exercir de capità.

Els primers minuts van transcórrer sense clares ocasions de gol. La primera d’elles va ser per al Submarí. Andrés va treure en llarg, Raba va aguantar la possessió de la pilota i l’hi la va cedir a Pedraza perquè aquest disparés massa creuat.

Passada la primera mitja hora van arribar dos gols de l’Espanyol, tots dos dos del punt de penal. Primer després d’una acció entre Pepe Castaño i Borja Iglesias que va transformar Piatti des del punt fatídic (1-0, m. 33). Només tres minuts va arribar el 2-0. Aquesta vegada la falta va ser de Layún sobre Puado molt a prop de la línia de fons. Borja Iglesias va marcar la pena màxima (2-0, m. 37). Dos penals en quatre minuts.

El Villarreal va respondre amb un golàs de Chukwueze. L’atacant nigerià va rebre escorat en banda dreta, es va perfilar per a la seua esquerra i va anotar amb un xut ‘marca de la casa’ que va provocar que la pilota entrés junt al pal llarg (2-1, m. 41).

El Villarreal va anar ‘in crescendo’ a la segona part. Així les ocasions no van trigar a arribar. Layún va estavellar una falta directa al travesser, mentre que poc després el perill va arribar per l’esquerra amb una gran jugada de Pedraza que no va trobar rematador. El centre ras es va passejar a un metre de la línia de gol.

L’Espanyol va aconseguir ampliar el seu avantatge en una jugada a pilota aturada. Piatti va executar un córner, Dídac va prolongar la jugada i Borja Iglesias va caçar la pilota al segon pal per marcar (3-1, m. 73). En els últims minuts també va debutar amb el primer equip Iván Martín, que va entrar al camp al 82′ reemplaçant a Pedraza.

El proper i important partit del Villarreal serà aquest diumenge a l’Estadi de la Ceràmica davant l’Athletic Club (16.15 hores).

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Roberto; Javi López, David López (Lluís López, m. 78), Naldo, Pedrosa (Dídac, m. 47); Darder, Álex López, Marc Roca; Puado (Melendo, m. 64), Borja Iglesias i Piatti.

Villarreal CF: Andrés; Miguelón, Pepe Castaño, Bonera, Layún; Cáseres (Trigueros, m. 75), Javi Fuego; Chukwueze, Raba, Pedraza (Iván Martín, m. 82); i Bacca (Gerard, m. 68).

Gols: 1-0. Min. 33: Piatti, de penal. 2-0. Min. 37: Borja Iglesias, de penal. 2-1. Min. 41: Chukwueze. 3-1. Min. 73: Borja Iglesias.

Àrbitre: González Fuertes (C. Asturià). Groga al local Dídac; així com als visitants Cáseres, Bacca, Layún i Javi Fuego.

Incidències: Partit corresponent a la tornada de huitens de final de la Copa del Rei disputat al RCDE Stadium de Barcelona davant la presència de 11.171 espectadors.