Pere Fuset renuncia temporalment a les funcions de Cultura Festiva i JCF pel juí de l’accident de Vivers

Pere Fuset ha anunciat que renuncia temporalment i indefinidament a les seues competències davant la seua situació judicial.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat que renuncia temporalment i indefinidament a les seues competències davant la seua situació judicial, després que el Jutjat d’Instrucció número 18 de València haja acordat l’obertura de juí oral per l’accident laboral en el muntatge de les graderies dels concerts de Vivers del 2017 en què va morir un treballador.

Així ho ha donat a conéixer l’edil, que ha comparegut en una roda de premsa no prevista en agenda, al costat de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Fuset, que s’ha mostrat molt emocionat durant la compareixença, ha explicat que pren esta decisió “personal, lliure i voluntària”, per a centrar-se en la seua defensa. En este punt, ha insistit en la seua “innocència” i ha confiat que “es faça justícia”.

Igualment, ha remarcat que deixa estes funcions de forma provisional “pel bé de les Falles”. Ací ha puntualitzat que se’n va ara, 25 de febrer, molt a prop de l’inici de les festes grans de la capital valenciana, “amb el deure fet” durant cinc anys en el càrrec i deixant “liquidada” la gestió de les Falles del 2020.

Al seu torn, l’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat que accepta esta decisió de forma “temporal i provisional” fins que se celebre el juí i si escau puga tornar a les seues competències.

El primer edil ha avançat que li substituirà en estes àrees de treball el regidor, també de Compromís, Carlos Galiana, “qui coneix perfectament el món de les Falles”. Ribó ha precisat així mateix que Pere Fuset renuncia temporalment a les seues competències però no deixa l’acta d’edil.

CatalanSpanish