6.9 C
Valencia

Citen com investigat al regidor Pere Fuset per l’accident mortal de Vivers

El regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, ha sigut citat com investigat el pròxim dia 11 de gener per l'accident laboral registrat durant el muntatge de les graderies per als concerts de Vivers de la Gran Fira de Juliol de l'any passat, en el qual va morir un treballador.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, ha sigut citat com investigat el pròxim dia 11 de gener per l’accident laboral registrat durant el muntatge de les graderies per als concerts de Vivers de la Gran Fira de Juliol de l’any passat, en el qual va morir un treballador.

Fonts jurídiques han confirmat que el jutjat d’Instrucció número 18 de València, com a encarregat de la recerca de les circumstàncies en les quals es va produir la mort de l’operari i les presumptes responsabilitats derivades d’aquest fet, ha decidit que Fuset comparega com investigat en aquesta causa.

Aquesta citació arriba dies després que la Inspecció de Treball multara a l’Ajuntament de València amb 40.686 euros per una infracció molt greu en el muntatge d’aquestes graderies dels concerts del jardí de Vivers, en el qual va morir un treballador en la matinada el 27 de juny de 2017.

Després de conèixer la sanció de la Inspecció de Treball, Cultura Festiva va informar que la multa “no està en cap cas relacionada amb l’accident laboral” ni tan sols aquest apareix en l’acta de la inspecció ni la resolució i va explicar que per a aquests concerts, l’Ajuntament va contractar l’escenari i els elements relacionats i “els promotors van contractar i van ser autoritzats a instal·lar la graderia complementària en la qual es va produir l’accident”.

- Publicitat -

Fonts pròximes a Pere Fuset han assegurat que el regidor no ha rebut encara la notificació del jutjat d’Instrucció número 18 de València, per la qual cosa no ha volgut realitzar declaracions sobre aquest assumpte.

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha recordat que ja van demanar en una moció al febrer passat que l’Ajuntament es personara en la causa però l’alcalde, Joan Ribó, els va dir que l’administració local era aliena a l’accident, i que de nou ho van reclamar dijous passat “després que el tripartit intentara amagar en la desena modificació de crèdit que anaven a pagar aquesta multa”, han informat fonts del partit.

- Publicitat -

Segons Monzó, “ara Ribó no pot posar més excuses, ha de donar la cara i explicacions, sobretot perquè la família del treballador mort ha estat mes d’un any sense resposta i oblidada per una administració que pot tenir alguna responsabilitat amb el succeït”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià