La Generalitat retirarà la publicitat de periòdics que mantinguen els anuncis de prostitució

La norma ha tardat més del que estava previst a aprovar-se després d'una llarga negociació entre els diferents grups parlamentaris.

Les institucions públiques valencianes no contractaran publicitat institucional en periòdics que continguen també anuncis de comerç sexual o que fomenten la prostitució.
Esta és una de les mesures incloses en la nova Llei de publicitat institucional, aprovada per les Corts el mes passat. Una mesura de pressió que obliga els mitjans a escollir entre els beneficis que els aporten anuncis com estos, o els de les campanyes d’institucions públiques que es paguen amb els diners de totes i tots. La publicitat institucional és una de les principals fonts d’ingressos per a la premsa, per això alguns diaris ja han retirat els anuncis amb contingut sexual.
La professora del Màster de Gènere de la Universitat de València, Lucía Gómez, i membre de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona d’aquesta universitat ha analitzat, per a À Punt Notícies, la rellevància de la llei. Gómez ha destacat: “les dones no som cossos que es puguen ofertar perquè els homes puguen accedir, per un preu mòdic, al seu plaer, perquè això reprodueix tota la desigualtat”. De res serveix que es facen campanyes oficials per la igualtat si després donem als xics aquest missatge: “mireu aquests cossos nus, són per a vosaltres”, ha conclòs.
Publicitat