L’Associació Professional de Periodistes Valencians lliura el seu socarrat anual faller a la comissió de Conserva

Aquesta distinció reconeix a la falla que presta una especial atenció al periodisme en el seu monument.

L’Associació Professional de Periodistes Valencians (APPV) ha entregat el seu socarrat faller enguany a la comissió de la falla Conserva per plantar el monument titulat ´La Premsa´. Aquesta obra fallera destaca la importància del periodisme i de diaris i revistes, a més de ressaltar perfils vinculats a la venda tradicional de periòdics, com el del repartidor, i de recalcar la rellevància de la informació contrastada.

Una representació de APPV va acudir ahir dijous 14 a la nit al casal de la falla Conserva, on va ser rebuda pel president, Juan Carlos Moreno, la junta directiva; la fallera major infantil, Paula Fernández, i el president infantil, Pere Sánchez. La comissió de la falla va explicar que, amb aquest monument, havien volgut reconéixer la importància del periodisme.

Per tercer any consecutiu, l’Associació Professional de Periodistes Valencians destaca, amb un socarrat dissenyat a Paterna per a l’ocasió, a una falla de València que pose l’accent principalment en el periodisme. En la primera edició, la de 2017, el guardó va recaure en Regne de València; en 2018, en Beteró, i aquest 2019, en Conserva-Berenguer Mallol.

APPV defensa la formació especialitzada en Periodisme com a necessària per a l’exercici de la professió periodística i reivindica el col·legi professional a la Comunitat Valenciana, com ja existeix o està en gestació en la majoria d’autonomies d’Espanya. L’associació també subratlla l’aportació social del periodisme, i la desenvolupa amb la seua gala solidària anual, debats sobre la festa de Setmana Santa Marinera o el lliurament del socarrat faller.

La falla Conserva, per part seua, té una dilatada història que aconsegueix els 80 anys. Va arribar a obtindre un primer premi en Primera A. En l’actualitat està composta per unes 200 persones i participa en la categoria Tercera B, dins del sector Camins al Grau.

Publicitat