Les pernoctacions hoteleres d’espanyols en la Comunitat pugen un 3,2% a l’agost

La Comunitat Valenciana va ser un de les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya a l'agost i va registrar un increment de les pernoctacions hoteleres del 3,2% en aqueix mes en variació anual.

hoteleres

La Comunitat Valenciana va ser un de les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya a l’agost i va registrar un increment de les pernoctacions hoteleres del 3,2% en aqueix mes en variació anual.

En el conjunt nacional les pernoctacions en establiments hotelers van disminuir un 0,6% a l’agost en comparació amb el mateix mes de 2017, la qual cosa significa el tercer descens consecutiu des de juny, segons les dades difoses hui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La caiguda va ser del 2,5% en les estades dels turistes estrangers, mentre que el mercat nacional va créixer un 2,9% en el mes tradicionalment vacacional. Els dos mercats estrangers més importants, el britànic i l’alemany, van disminuir el nombre d’estades hoteleres a l’agost, un 4% i un 11,3%, respectivament.

Els preus dels hotels van seguir a l’alça en aquest mes, amb una pujada del 0,6% en relació amb agost de l’any passat, la qual cosa suposa que han augmentat en 52 dels 53 últims mesos, mentre que en la Comunitat Valenciana l’augment va ser del 2,22%.

Al juny, les pernoctacions en hotels van caure un 1,2%, mentre que al juliol el descens va ser del 2,2% en taxa anual. En el període de juliol i agost, que és el de les vacances d’estiu per excel·lència, les pernoctacions s’han reduït un 1,3% respecte al mateix període de 2017, amb caiguda en les estades dels estrangers (2,6%) i repunt dels residents (1,1%). Entre gener i agost, les pernoctacions hoteleres han descendit un 0,7%.

Els estrangers s’han allotjat als hotels espanyols un 1,1% menys en els huit primers mesos, en tant que els residents a Espanya van augmentar les seues estades un 0,3% en aqueix període. A l’agost, els hotels han facturat 107,2 euros de mitjana per habitació ocupada, la qual cosa suposa un increment anual del 1,7%.

De les quatre destinacions principals quant a establiments hotelers per als espanyols, Catalunya en l’únic que descendeix quant al nombre de pernoctacions: un 1,4% menys que a l’agost de l’any passat. Al capdavant de les regions de destinació es va situar Andalusia, amb un 11,5% més d’estades dels espanyols; seguit per la citada Catalunya, Comunitat Valenciana, amb un 3,2% més de pernoctacions; i Canàries, amb un augment del 10,4%.

Els estrangers, per la seua part, van triar preferentment a l’agost els hotels de Balears, amb un 34,7% del total de pernoctacions, seguida per Catalunya, amb el 21,2% del total.
A Balears, les pernoctacions dels estrangers van pujar un 0,9% respecte a agost de 2017, en tant que van descendir les registrades a Catalunya, un 3,5% menys. A Canàries, la tercera destinació en l’escalafó, les estades hoteleres van baixar a l’agost un 5,1%.

Per zones turístiques, les Illes d’Eivissa i Formentera van sumar el major grau d’ocupació per places, amb el 91,6% de l’oferta, en tant que la Costa de Guipúscoa va registrar en aqueix mes la major ocupació en cap de setmana, amb un 90,2%.

L’Illa de Mallorca va registrar a l’agost al major nombre de pernoctacions, amb 8 milions. L’ingrés mig diari per habitació disponible (RevPAR) va aconseguir a l’agost els 84 euros, la qual cosa va significar un increment del 0,6% en taxa anual.

Publicitat