Persecució de dos homes de més de 60 quilòmetres en un vehicle robat

Una vegada els van donar l’alt en la intersecció de dos carrers, en baixar els agents del vehicle, els sospitosos van aprofitar per a accelerar bruscament i donar-se de nou a la fugida

Durant més de 60 quilòmetres que va durar la persecució, van conduir amb extrema agressivitat, envaint les voreres, derrapant en les corbes, fins i tot frenant bruscament per a col·lidir amb el vehicle policial que els precedia

En la població de Llaurí el vehicle perseguit en girar bruscament va colpejar contra un vehicle policial, moment que van aprofitar els sospitosos per a emprendre una fugia a peu

Els sospitosos van ser detinguts a escassos metres de la col·lisió, oferint una forta resistència feia els agents provocant lesions en dues d’ells

Agents de la Policia Nacional han detingut en la població de Llaurí a dos homes de 31 i 41 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors dels delictes de robatori/furte ús de vehicle, delicte contra la seguretat viària i atemptat agent de l’autoritat, després d’una persecució amb un vehicle sostret durant més de 60 quilòmetres per les poblacions de Gandia, Xeraco, Tavernes de la Valldigna, Favara i Llaurí. Els sospitosos van arribar a circular a velocitats de 130 quilòmetres per l’interior de les poblacions, amb perill per als vianants que es trobaven en el carrer i durant la detenció van agredir als agents.

Els fets van ocórrer al voltant de les tres menys vint d’aquesta matinada a Gandia quan els agents que realitzaven labors de prevenció de la seguretat ciutadana van observar en la plaça d’Espanya un vehicle estacionat en sentit contrari amb dos ocupants en el seu interior.

Els policies es van aproximar per a esbrinar aquest comportament, per la qual cosa en adonar-se de la presència policial, el cotxe va iniciar ràpidament la marxa fent cas omís a les indicacions policials, sent interceptat novament en una intersecció propera. En el moment que els agents van tornar a baixar del vehicle, aquest va aprofitar per a accelerar bruscament i donar-se de nou a l’escapoleix adreça València per l’N-332. Els agents van iniciar el seguiment, respectant en tot moment les normes de circulació alhora que facilitaven comunicats constants de la ubicació del vehicle a través de la sala del 091 per a la col·laboració amb la resta d’indicatius.

Durant el seguiment el vehicle va circular per les poblacions de Xeraco, Tavernes de la Valldigna, Favara i Llaurí, durant més de 60 quilòmetres realitzant maniobres com envair la calçada contrària, frenar bruscament per a col·lidir amb el vehicle policial que li precedia, així com circular a més de 130 km/h en nuclis urbans amb la perillositat per als vianants que trobaven en el carrer.

Una vegada el vehicle en la població de Llaurí va realitzar un gir brusc i va colpejar amb un vehicle policial provocant-li danys en el frontal esquerre, ja que circulava a gran velocitat, moment que van aprofitar els ocupants per a emprendre la fugida a peu, sent detinguts pels agents a escassos metres del lloc, que en resistir-se van patir lesions lleus els policies. En aquesta localitat es va incorporar un indicatiu de Guàrdia civil que va col·laborar amb els agents en la detenció.

Els policies van esbrinar que el vehicle figurava sostret, així com van intervenir una gran quantitat de cables que s’havien usat per a arrancar el vehicle de forma il·lícita, i dos tornavisos sota el seient del conductor.

Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

CatalàEspañol