Personal investigador en formació de la UV exigeix amb un tancament un “compromís efectiu” per a ampliar contractes

Des de l'assemblea insisteixen que part d'aquests investigadors es troba en una "situació límit", doncs el pròxim 30 de juny finalitzen els seus contractes a falta de pocs mesos per a defendre les seues tesis.

Personal investigador en formació de la Universitat de València (UV) s’ha tancat en el Rectorat de la institució per a demanar ser atesos per la rectora, Mavi Mestre, i traslladar la seua reivindicació d’un “compromís immediat i efectiu” perquè s’amplien els seus contractes, han informat a través del sindicat STEPV.

L’Assemblea del Personal Investigador en Formació va denunciar públicament la setmana passada que la Universitat de València “es nega a prorrogar els contractes de part del seu personal investigador”, en concret diverses de les persones contractades en el marc del programa ACIF- VALi+D.

El col·lectiu ha registrat aquest dijous un escrit a l’atenció de la rectora en el qual assenyalen que després d’haver mantingut dimarts una reunió amb el gerent i vicerector d’Investigació “no va atendre la reivindicació d’aquest sector, ja que al·ludia al fet que aquest contracte predoctoral depèn d’un instrument jurídic alié a la UV”.

Des de l’assemblea insisteixen que part d’aquests investigadors es troba en una “situació límit”, doncs el pròxim 30 de juny finalitzen els seus contractes a falta de pocs mesos per a defendre les seues tesis.

“Per a evitar que aquests companys es troben en una situació d’atur en un moment tan decisiu del seu recorregut doctoral i considerant que el nostre treball investigador enriqueix, no solament a cadascun de nosaltres, sinó a tota la institució universitària, exigim un compromís immediat, efectiu des de hui mateix i per a tots els afectats, que contemple l’ampliació dels contractes de tres anys a quatre”, asseveren.

En aquest sentit, fan notar que altres universitats, com l’Autònoma de Barcelona, “van accedir a la negociació i van trobar una solució consensuada”.

ValenciàEspañol