El Peset nega favoritismes en els llocs d’una unitat en avaluació

Argumenta que la professional assenyalada ja havia exercit tasques similars per voluntat pròpia.

Publicitat

Els principals sindicats amb representació en l’àmbit de la sanitat a la Comunitat Valenciana han remés un comunicat conjunt en el qual acusen el gerent de l’Hospital Universitari Doctor Peset d’haver “endollat” a la seua dona com una de les dues persones integrants de la nova Unitat de Gestió d’Alta Resolució (UGAR). El propi responsable del centre, segons la versió de les organitzacions sindicals, hauria anunciat en una reunió als integrants d’este nou departament, “sense informar ni comptar amb ningú” prèviament.

A més, no hauria sigut capaç “d’especificar les característiques” per les quals la seua esposa, que és tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAE), hauria sigut l’elegida, i no uns altres possibles candidats. “Qualsevol pot suposar que per a desenvolupar un treball en el qual s’han d’agilitar els processos, s’ha d’estar facultat per a consultar i registrar la història clínica del pacient”, alguna cosa per al que els TCAE, en l’actualitat, “no estan habilitats per llei”, segons el comunicat.

PublicitatRovira  

Davant les demandes d’informació efectuades per part de membres de la Junta de Personal del departament al gerent, “este no sols no és capaç de satisfer-les, sinó que finalment, sense saber com eixir del mal pas, contesta que no se’ns va informar perquè no em va donar la gana”, segons el comunicat conjunt.

La gerència: “No existeix un perfil específic per a desenvolupar esta comesa”

Davant esta situació, la gerència del Departament de Salut de València – Doctor Peset han realitzat una sèrie de puntualitzacions a Redacció Mèdica sobre este succés. En primer lloc, expliquen que “el projecte de la UGAR és un projecte pilot” d’innovació que està avaluant l’Hospital Universitari Doctor Peset i que pretén “augmentar l’eficiència i reduir al màxim el temps d’incertesa i ansietat que genera en qualsevol persona no tindre un diagnòstic precís en casos de sospita de càncer”.

“Com a projecte pilot en avaluació es va considerar oportú i més eficaç comptar amb dos professionals ja membres de la plantilla de l’hospital que en altres ocasions havien mostrat sensibilitat en este tema”, sosté la versió de la gerència.

Per a això es va triar a una infermera i a una TCAE, que per estes funcions realitzades “no han vist millorades ni les seues condicions laborals, ni els seus horaris ni els seus salaris”, sinó que presten els seus serveis “en les mateixes condicions que ho realitzaven fins ara”. En este sentit, aclareix que “elles van decidir assumir el repte de posar en marxa un projecte la continuïtat del qual dependrà d’una avaluació favorable dels resultats”.

No existeix un perfil específic

Sobre la idoneïtat del perfil de l’esposa del gerent del centre, la gerència insisteix que “el caràcter innovador de la UGAR fa que no existisca un perfil específic de professional definit per a desenvolupar esta comesa”, per la qual cosa la gerència establirà un procés de selecció de personal obert “a qualsevol que reunisca les condicions en cas d’establir el projecte com un servei permanent”. També insisteix que “no es tracta de desenvolupar funcions semblants a les infermeres gestores com s’ha volgut insinuar en la denúncia dels sindicats, ja que no es tracta amb pacients crònics sinó amb pacients aguts”, obrint així la porta als TCAE.

Finalment, des del departament subratllen que “la fi última del que podria convertir-se en la UGAR és evitar incertesa i disminuir el nombre de desplaçaments dels pacients a l’hospital per a la realització de proves”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela